dolu
05_01
05_03
  Начало  |  Новини  |  Тур оферти  |  Самолетни билети  |  Каталог  |  Книга за гости  |  Реклама  |  За сайта
      Вторник, 01 Декември 2020 г.
06
Континенти
Европа
Австралия и Океания
Азия
Антарктида
Африка
Северна Америка
Южна Америка
Държави
Анкета
Доволни ли сте от състоянието на плажовете у нас?

По-скоро да
По-скоро не
Не мога да преценя
   

Виж резултатите
Онлайн околосветско пътешествие
Online книжарница

Статия
  Остров Бали е рай за туристите
  Публикувана на 22 Октомври 2007 г.
  Тази статия е прочетена 16130 пъти, рейтинг: 4.40

  

    Като се спомене остров Бали, повечето хора си мислят за рая. Там могат да бъдат видени чудесни залези, изваяни оризови тераси и храмове на почти всеки ъгъл. И за тези, които не се смятат за духовни търсачи, този влажен индонезийски остров предлага сърфинг и безгрижен нощен живот.
   
    Остров Бали, който се намира в сърцето на Индонезийския архипелаг, е смятан за едно от най-красивите места в света. Бали е станало много привлекателно място за туристите, особено заради заведенията по плажа Кута, където бирата се лее непрестанно.
   


    Скорошните терористични бомбардировки обаче са раздвижили блажения мир на Бали (той е индуски мажоритарен остров с предимно мюсюлманска нация). Все пак бомбардировките са затвърдили неговата популярност. Раят, след всичко това, е толкова близо, колкото най-близкият храм. С десетките си хиляди храмове и пагоди, Бали е известен още като "Острова на хилядата Храма". Нищо чудно след няколко дни прекарани там да откриете себе си на колене със синьо цвете притиснато между пръстите си, молейки се за благословии от Брахма или някой от другите богове.
   
    Нищо не може да се сравни с 200 макака, чешещи се един - друг, прегръщащи се и похапващи малки банани, за да ви накарат да осъзнаете, че вече не сте в собствената си страна. За да намерите свещеното убежище на маймунската гора карайте един час на север от плажа Кута до град Убуд, често наричан културното сърце на Бали.
   
    Маймуните, най-обичаните жители на град Убуд, живеят в гъста простираща се джунгла на южната граница на града, пълна със своите собствени храмове. По-добре е да оставите храната си вкъщи и да не си купувате никакви банани по пътя, освен ако обичате да се борите с яростни малки зверчета. Когато става въпрос за банани, маймуните ще спечелят. Входът е 10 000 рупии.
   
    Смята се, че трудът е по-евтин от електричеството на Бали, ето защо можете да си запазите час за масаж с четири ръце в СПА комплекс, чийто покрив е покрит със слама и камъни и се намира на края на градчето.
   
    Персоналът там ще ви помогне да се отпуснете, докато си взимате гореща вана, слушайки как малките жаби вдигат голям шум в оризищата, които са в съседство. И за този евтин труд: печалбите от балнеоложките комплекси помагат да се поддържа Фондацията на Бали, която изпълнява общински програми, включително училище за местните деца.
   
    Бали е известен с балийските танци. Островът прелива от огнени танци, маскарадни танци, транс танци, чудовищни танци и представления с марионетки, всички от които са били поизчистени през вековете до момента, в който очните ябълки, върховете на пръстите - всички се движат със сложна хореографска прецизност. В типична нощ в Убуд можете да вземете своя снимка от половин дузина различни представления.
   


    Струва си потапянето във вода в двореца на Убуд, за да наблюдавате как добър и лош херцог танцуват в танц баронг. Танцът се извършва от двама дебели мъже, правещи бойни сцени, които неминуемо могат да бъдат сравнени с тези на кечистите.
   
    Повечето от свръх-луксозните хотели в Убуд са построени на върха на клисурата, през която минава реката Ayung. Има добра причина за това: гледките са прекрасни. Надолу по реката можете да се спуснете на рафтинг с вътрешни гуми и да гледате дебелите лози, нископрелитащите лястовички и водопадите.
   
    Убуд, културният център на Бали, е известен със своята скулптура, рисуването и дърворезбарството. Художественият апел на Убуд е, до голяма степен, исторически. Неговата репутация датира до 30-те години на ХХ век, когато западни творци и интелектуалци, както Уолтър Спайс, Колин Макий и Рудолф Бонет, са се нанесли в Убуд, издигнали са сцената на местните изкуства и са предизвиквали чужд интерес в този мъничък остров. За да разберете тази история и да видите някои добри примери за изкуство на балийците, започнете от Neka Art Museum, който беше открит през 1982 г. от Сутея Нека, търговец на изкуството, чийто син наскоро откри Komaneka Fine Art Gallery.
   
    Можете също така да посетите и ренесансовия музей Бланко. Единственото по-голямо нещо на Антонио Бланко, испански художник, който се установил в Бали през 1952 г., беше неговото его.
   
    Убуд затваря рано. В 23.00 ч. всички са си вкъщи, оставяйки улиците на бездомните кучета. Ако искате да си прекарате добре вечерта, отправете се на юг към Семиняк, светско алтернативно място на плажа на север от Кута. Можете да отидете в ресторанта на Samaya Hotel, където да се отпуснете.
   
    Когато последният лъч на слънцето се скрие, можете да вечеряте в La Lucciola - популярно място точно на плажа.
   
    Ако по някаква необяснима причина сте уморени от изобилието на Бали, потопете се в Tutmak Warung, където можете да пиете айс кафе. То е любимото място на местните емигранти - небрежно и прохладно.
   
    Ботаническата градина на Убуд беше открита миналото лято. Това е магичен парк с приказни бели лилии, смокини, лабиринт от банани и орхидеи и миниатюрна тропическа гора. Останете за обяд в Chocolate House Cafe, което представлява 130-годишен jogglo - традиционна барака, която е направена от тиково дърво.
   
    Убуд е известен с изкуството. Ако искате да се намерите хубави неща, започнете със Seniwati Gallery от Изкуство за жените, което Мери Нортмор, родената във Великобритания жена на Абдул Азис, забележителен индонезийски творец, основава през 1991 г. след като е била уведомена от няколко индонезийски експерти по изкуство, че „жените от Бали не рисуват".
   
    За текстилни изделия се спрете при Нишките на живота (Threads of Life), който поръчва на местни тъкачи да правят текстили по същите начини, по които техните баби са правили.
   
    Източник: Bulgarian Post

Дайте Вашата оценка за тази статия

--------------------------------
Снимките в статиите са взаимствани от Wikimedia Commons при спазване условията на Creative Commons лиценза

Коментари
  Все още няма добавени коментари!
  Всички полета са задължителни!
  Направете своят коментар:    
   Подател:*
 Код за оторизация:
*
Код за оторизацияИзпрати на приятел  Разпечатай   [Назад] [Начало] [Горе]

Цитирането на материали от ОколоСвета.com е свободно
и става след посочване на източника им!


Раздели
Планински туризъм
Международни екскурзии
Екскурзии в България
Морски туризъм
Селски туризъм
Хоби туризъм
Археологически туризъм
Уикенд

Пешеходен туризъм
Ученически / Ваканционен
Почивен туризъм
Оздравителен / балнеоложки
Екстремен туризъм
Екотуризъм
Ботанически туризъм
Фото туризъм

Ловен туризъм
Винарен туризъм
Културен / фолклорен
Обучение
Недвижими имоти
Празнични пътувания
Конгресен туризъм
Пещерен туризъм


Изгодни резервации на самолетни билети
Избрахме за вас...

www.OkoloSveta.com - Статия | | Остров Бали е рай за туристите
  Приятели: Idi.bg | Хотели | Bultourism.com | ЗаХотелите | Силистра Online | Казанлък.com | Online Калкулатори | Списание за туризъм | MyHoliday.bg | Сандански.org | БГсервизи.info | 
 "3 мекс" EООД, 2007 - 2020. Всички права запазени!
e-mail: info@okolosveta.com