dolu
05_01
05_03
  Начало  |  Новини  |  Тур оферти  |  Самолетни билети  |  Каталог  |  Книга за гости  |  Реклама  |  За сайта
      Сряда, 08 Юли 2020 г.
06
Континенти
Европа
Австралия и Океания
Азия
Антарктида
Африка
Северна Америка
Южна Америка
Държави
Анкета
Доволни ли сте от състоянието на плажовете у нас?

По-скоро да
По-скоро не
Не мога да преценя
   

Виж резултатите
Онлайн околосветско пътешествие
Online книжарница
Снимка - Месопотамия
Месопотамия
Цена:
18.00 лв.

Статия
Флаг   Канада
  Пътеписи | Статии | Оферти | Форум | Галерия | E-магазин 

  Калгари е най-добрият град за живеене в Канада
  Публикувана на 18 Декември 2007 г.
  Тази статия е прочетена 5483 пъти, рейтинг: 4.37

  

    Калгари е най-добрият канадски град за живеене и третият най-добър в Северна Америка. Това разкрива проучване на Conference Board. Докладът подрежда привлекателността на градските центрове по седем основни категории като икономика, жилищно строителство и здраве; и 46 под-категории - време за пътуване, престъпност и т.н. Най-добрите шест града са Калгари, Торонто, Ванкувър, Едмънтън, Виктория и Отава-Гатино.
   
    Проучването проследява главно икономическото състояние на градовете в Канада, обяснявайки поставянето на първо място на Калгари и четвъртото място на Едмънтън. На другия край общините, които са разорени от влошаването на производствения сектор, са Тъндър Бей, Онтарио; Сейнт Джон; Сагуенай, Квебек; и Ундзър, Онтарио.
   
    "Не само развиващата се икономика е привлекателна в Калгари", казва Марио Лефебвре, директор на борда на общинския център за проучвания. "Калгари се нарежда високо и в образованието, околната среда, а по здраве сме близо до върха, така че Калгари не се проваля в нито една от категориите", допълва той.
   
    "И не само аз харесвам Калгари. Населението се е увеличило с 10% през изминалите пет години, така че изглежда, че много хора харесват Калгари", казва още Лефебвре. Градът на второ място - Торонто, беше поставен под Калгари поради по-неустойчивата икономическа ситуация.
   
    "Силата на Торонто идва от неговото различно, младо и културно богато общество, поддържана от добро здравеопазване и до голяма степен забележителни здравни резултати. Обаче има облаци на хоризонта. Подоходното несъответствие между имигрантите в Торонто и не-имигрантското население разочарова и е най-лошата заплаха за бъдещето на Торонто", казва докладът.
   
    Общо, проучването показва, че "размерът има значение", позовавайки се на общностите, защото големите центрове могат да предложат по-широка редица стимули, варирайки от икономически възможности до културни дейности. Пет от първите шест места в общата класация, са заети от най-големите градове в Канада.
   


    Единственото изключение беше Монреал, с второто по големина население, но 14-и в класацията, поради неговите лоши резултати за икономическите фактори и околността, такива нещата като употребата на общинската вода за пиене, климат и чистия въздух.
   
    Във втория ред със среден резултат, Халифакс води групата, следван от Ошава, Онтарио; Кичънър, Онтарио; Аботсфорд; и град Квебек. Тъндър Бей се представи най-лошо сред 27-те града с най-ниските нива в четири от седемте основни категории: икономиката, здравето, обществото и нововъведенията.
   
    Conference Board се опитва също така да сравни канадски градове с такива в САЩ, но предупреждава, че анализът не приключил, защото по-малко индикатори са били налични. Все още Калгари се представя най-добре дори срещу тази мярка, поставяйки го на трето място зад Вашингтон и Остин, Тексас. И това е единственият канадски град в Топ 10. Четири други канадски града попаднаха в Топ 20: Торонто, Едмънтън, Ванкувър и Отава-Гатино.
   
    Вероятно най-голямата изненада е, че Ванкувър, който е в края и на двата списъка, откакто градът е известен като Земята на лотосите, често е поставян в други списъци сред най-добрите места, в които да се живее в света. Лефебвре казва, че повечето изследвания, които той е видял, използват само близо дузина индикатора, докато 46-те индикатора на Conference Board представят по-цялостна картина.
   
    Калгари водеше също така в страната по привличане на хора между 2002 и 2006 г. като процент популация, следван от Ошава, Торонто, Едмънтън и Ванкувър - всички градове, които се нареждат на високо място в класацията по привлекателност.
   
    Ванкувър наистина отбеляза високо ниво на здравето, околната среда и икономическите индикатори, но той "падна надолу заради престъпленията", казва Лефебвре.
   
    Ето и цялата класация на Conference Board на първото в Канада изследване на градове с население повече от 100 000 души:
   
    Калгари, Торонто, Ванкувър, Едмънтън, Виктория, Отава-Гатино, Халифакс, Ошава, Кичънър-Ватерло, Аботсфорд, град Квебек, Шербрук, Саскатун, Монреал, Хамилтън, Сейнт Джон, Реджина, Лондон, Уинипег, Кингстън, Грейтър Съдбъри, Тройс-Ривиерес, Уиндзър, Сейнт Катаринес-Ниагара, Сагуенай, Сейнт Джон, Тъндър Бей.
   
    Повече информация за Калгари:
   
    Калгари е голям град в Канада в провинция Алберта. Има население от 956 000 жители (2005 г.), с предградията (т.нар. Голям Калгари) - над 1 милион души.
   
    Градът е крупен индустриален център, особено развита е нефтопреработващата промишленост, но също така земеделието, туризмът и високотехнологичната индустрия.
   
    Климатът е остро континентален, със студена зима и топло, но кратко лято.
   
    Калгари е известен като дестинация на зимните спортове и екотуризъм с голямо число от основни планински курорти, които се намират близо до града и околностите му. През 1988 г. в града се провеждат зимни олимпийски игри.
    В центъра на града има чудесна смесица от ресторанти и барове, културни забележителности, магазини и площади. Там ще намерите зоологическа градина, много музеи и паркове. Градът е домакин и на множество световни фестивали.
   
    Източник: Bulgarian Post

Дайте Вашата оценка за тази статия

--------------------------------
Снимките в статиите са взаимствани от Wikimedia Commons при спазване условията на Creative Commons лиценза

Коментари
  Все още няма добавени коментари!
  Всички полета са задължителни!
  Направете своят коментар:    
   Подател:*
 Код за оторизация:
*
Код за оторизацияИзпрати на приятел  Разпечатай   [Назад] [Начало] [Горе]

Цитирането на материали от ОколоСвета.com е свободно
и става след посочване на източника им!


Раздели
Планински туризъм
Международни екскурзии
Екскурзии в България
Морски туризъм
Селски туризъм
Хоби туризъм
Археологически туризъм
Уикенд

Пешеходен туризъм
Ученически / Ваканционен
Почивен туризъм
Оздравителен / балнеоложки
Екстремен туризъм
Екотуризъм
Ботанически туризъм
Фото туризъм

Ловен туризъм
Винарен туризъм
Културен / фолклорен
Обучение
Недвижими имоти
Празнични пътувания
Конгресен туризъм
Пещерен туризъм


Изгодни резервации на самолетни билети до Канада
Цени на билети до Канада
Нашето предложение...

www.OkoloSveta.com - Статия | Северна Америка | Канада | Международни екскурзии | Калгари е най-добрият град за живеене в Канада
  Приятели: Idi.bg | Хотели | Bultourism.com | ЗаХотелите | Силистра Online | Казанлък.com | Online Калкулатори | Списание за туризъм | MyHoliday.bg | Сандански.org | БГсервизи.info | 
 "3 мекс" EООД, 2007 - 2020. Всички права запазени!
e-mail: info@okolosveta.com