dolu
05_01
05_03
  Начало  |  Новини  |  Тур оферти  |  Самолетни билети  |  Каталог  |  Книга за гости  |  Реклама  |  За сайта
      Понеделник, 06 Юли 2020 г.
06
Континенти
Европа
Австралия и Океания
Азия
Антарктида
Африка
Северна Америка
Южна Америка
Държави
Анкета
Доволни ли сте от състоянието на плажовете у нас?

По-скоро да
По-скоро не
Не мога да преценя
   

Виж резултатите
Онлайн околосветско пътешествие
Online книжарница

Статия
  Разгледайте света от вкъщи чрез виртуална ваканция
  Публикувана на 14 Януари 2008 г.
  Тази статия е прочетена 4277 пъти, рейтинг: 1.75

  

    Плавайте по вълните. Втурнете се надолу по склона. Посетете Таймс Скуеър. Предприемете виртуална ваканция, за която не се нуждаете от никакви пари, никакви почивни дни и никакво планиране. Уеб камерите са с по-голяма резолюция и улавят обекти по-малки от бебета панди в зоопарка.
   


    Повече от милион са предлаганите изображения в реално време из Интернет, вариращи от не толкова интересни (мопс, който спи на диван) до дестинации като Исландия. Някои представляват непрекъснати видеофилми на живо, 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, докато други сменят снимката на всеки няколко секунди или минути.
   
    „Въпреки това колко живи са тези снимки, уеб камерите показват света на света", казва Брайън Къри - основател и президент на EarthCam, водач в предоставяне на съдържание по уебкамери, технология и софтуер.
   
    Предлагаме ви няколко уеб камери, които си заслужават да бъдат проверени. Забележете, че някои от тези уеб сайтове могат да ви накарат да свалите софтуер преди да можете да ги гледате; много от тях са най-добрите гледки в определени часове, а някои могат да бъдат уголемени за по-добро гледане.
   
    1. Вълните на Хавай
   
    Ето тук - www.mauiwindcam.com - можете да видите вълните на рифа в северния бряг на Мауи. Две уеб камери улавят Uppers Kanaha и Camp One - известни места за уиндсърф. Професионалните уиндсърфисти се пускат точно пред камерата и тренират в зимните месеци преди да започне турнето на Асоциацията на професионалните уиндсърфисти.
   
    Камерите могат да уловят, освен сърфисти, но и много разхождащи си и тичащи хора по брега. Също можете да видите и почитатели на въздушните спортове, които прелитат над водата с парапланер или делтапланер.
   
    Забележка: Камерата снима от 8:00 ч. до 20:00 ч. Ако когато гледате брега е тъмно, можете да си изберете архивно видео.
   
    2. Таймс Скуеър
   
    Тази камера - www.earthcam.com - е една от най-добрите уеб камери за хора, които прекарват нощта пред компютрите си. Камерите показват на живо, течащо в момента видео на Таймс Скуеър и осветените знаци означават, че гледката е чудесна 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Основното изображение хваща „Кръстопътите на света" на 46-а улица и Бродуей и позволява на потребителите да увеличат или намалят изображението. EarthCam има 20 камери на Таймс Скуеър, включително четири в ресторанта „Hawaiian Tropic Zone".
   
    3. Сафари в Африка
   
    www9.nationalgeographic.com - Идете на виртуално сафари с излъчван на живо видеофилм от резервата Машату Гейм в Ботсвана, Африка. Наблюдавайте лъвовете, тигрите, мечките, елени и други животни как се хранят. Най-доброто време за разглеждане е от 16:00 ч. до 20:00 ч. източно време или 0:00 ч. до 4:00 ч. източно време, според сайта.
   
    Забележка: Трябва да изгледате една или две реклами преди видеофилма на живо. Освен това се изиска да имате и последната версия на RealPlayer.
   
    4. „Разходка" в аквариум
   
    www.earthcam.com - това е една от най-добрите 25 уебкамери на EarthCam. Гледайте повече от 150 вида морски животни, включително акули, змиорки и костенурки в кръглия, 4-етажен гигантски океански резервоар в новия аквариум Ню Ингланд в Бостън. Проверете http://www.neaq.org за времето, по което се хранят животните. Двойно кликване на изображението ще ви го увеличи на пълен размер, за да можете да си направите виртуален аквариум на целия си монитор.
   
    Забележка: Светлините в аквариума са изключени през нощта, така че се погрижете да си направите тази ваканция през деня.
   
    5. Гейзерът Old Faithful в Йелоустоун
   
    www.nps.gov наблюдава изригване на гейзера Old Faithful в Националния парк Йелоустоун. Гейзерът избухва по-често от всеки от другите големи гейзери, според националната служба на парка, със среден интервал около 91 минути. Гейзерът изхвърля 8, 400 галона кипяща вода във въздуха на височини, които могат да достигнат близо 57 метра.
   
    Забележка: Изображението се обновява на всеки 30 секунди и заради това трябва да внимавате и да гледате за известно време, за да видите изригването.
   
    6. Водопадът Ниагара.
   
    На сайта
    www.earthcam.com камерата е от канадската страна на водопада Ниагара. Изображението се обновява веднъж на всеки две-три секунди.
   
    Забележка: Камерата има автоматична чистачка, която може да ви разсея.
   
    7. За скиори
   
    Със сайта www.skisugar.com се спуснете надолу по склоновете на курорта Sugar Mountain в Северна Каролина. Видеофилм на живо показва скиори на базата на пистата за начинаещи Lower Flying Mile. За най-добрата уеб камера проверете http://www.skisugar.com/sugarlive/index-summit.phtml, която показва пистата за експерти Tom Terrific. С двойно кликване ще увеличите размера за истинско виртуално преживяване със ски.
   
    Забележка: Ските спират в 22:00 ч. и светлините са изключени. Много други ски курорти също имат уеб камери, така че проверете своите любими писти.
   
    8. За водолазите
   
    Предприемете на www.breathebonaire.com гмуркане с акваланг в Bonaire National Marine Park в Netherlands Antilles без да си обличате водолазен костюм. Мегапикселовата камера е разположена на 15 метра дълбочина на мястото на гмурване и дава гледки на кораловия риф. Контролирайте колко бързо изображението да се обновява като избирате това от лявата страна на екрана. Можете да го направите и на всеки две секунди.
   
    9. Еленът и снежният човек
   
    За снежна сцена тук - www.earthcam.com - има течащ на живо видеофилм на снежен човек (но не е направен от сняг), патица и термометър, показващ температурата в Гейлорд, Мичиган. Видеоизлъчването на Кен и Шерил Бортън е близо до техния дом в Пустинната долина и е станала туристическа дестинация за ентусиасти със сноумобили. През дневните часове не можете да видите много действие пред уеб камерата. Но през вечерта, можете да забележите елен в гората, който идва да се нахрани.
   
    Източник: Bulgarian Post

Дайте Вашата оценка за тази статия

--------------------------------
Снимките в статиите са взаимствани от Wikimedia Commons при спазване условията на Creative Commons лиценза

Карта
Коментари
аз
Нерегистриран
2016-01-20 15:53:00
  Половината камери не работят!!!!

  Всички полета са задължителни!
  Направете своят коментар:    
   Подател:*
 Код за оторизация:
*
Код за оторизацияИзпрати на приятел  Разпечатай   [Назад] [Начало] [Горе]

Цитирането на материали от ОколоСвета.com е свободно
и става след посочване на източника им!


Раздели
Планински туризъм
Международни екскурзии
Екскурзии в България
Морски туризъм
Селски туризъм
Хоби туризъм
Археологически туризъм
Уикенд

Пешеходен туризъм
Ученически / Ваканционен
Почивен туризъм
Оздравителен / балнеоложки
Екстремен туризъм
Екотуризъм
Ботанически туризъм
Фото туризъм

Ловен туризъм
Винарен туризъм
Културен / фолклорен
Обучение
Недвижими имоти
Празнични пътувания
Конгресен туризъм
Пещерен туризъм


Изгодни резервации на самолетни билети
Нашето предложение...

www.OkoloSveta.com - Статия | | Почивен туризъм | Разгледайте света от вкъщи чрез виртуална ваканция
  Приятели: Idi.bg | Хотели | Bultourism.com | ЗаХотелите | Силистра Online | Казанлък.com | Online Калкулатори | Списание за туризъм | MyHoliday.bg | Сандански.org | БГсервизи.info | 
 "3 мекс" EООД, 2007 - 2020. Всички права запазени!
e-mail: info@okolosveta.com