dolu
05_01
05_03
  Начало  |  Новини  |  Тур оферти  |  Самолетни билети  |  Каталог  |  Книга за гости  |  Реклама  |  За сайта
      Четвъртък, 20 Февруари 2020 г.
06
Континенти
Европа
Австралия и Океания
Азия
Антарктида
Африка
Северна Америка
Южна Америка
Държави
В сайта
  Форум:423
  Статии:521
  Оферти:76
  Новини:823
  Снимки:2038
  Каталог:231
  Пътеписи:949
  Конкурси:6
  Книжарница:10
  Потребители:3793
Анкета
Доволни ли сте от състоянието на плажовете у нас?

По-скоро да
По-скоро не
Не мога да преценя
   

Виж резултатите
Онлайн околосветско пътешествие
Online книжарница

Статия
  Почивка с риск за живота
  Публикувана на 13 Ноември 2008 г.
  Тази статия е прочетена 1896 пъти, рейтинг: 6.00

  

    Нашият списък на 10-те приключенски почивки не само, че включва места където трябва да отидете и неща, които трябва да направите преди да умрете, но такива които могат да играят важна част от последното ви действие.
   
    Плуване със сал в плитки води сред крокодили
    Река Замбези, Африка
    РафтингМежду юли и януари, Батока Гордж под водопада Виктория създава всички петокласни бързеи, за които носят чаровни имена като “Магистрала към ада”, “Стълба към рая” и “Майка”, а вие си мислехте, че това са само класическите рок парчета. Те много лесно могат да станат вашата лебедова песен, ако направите погрешното движение. Дори при спокойните отсечки, крокодилите плуват под повърхността, а маймуните по дърветата са познати с това, че поливат минаващите отдолу със златни душове. Да си носите паспорта не само ще ви помогне, когато преминавате между Замбия и Зимбабве по пътя ви, но също така ще помогне на спасителите да ви разпознаят, ако ви се случи най-лошото.
   
    Каране на колело по Camino de la Muerte
    Ла Пас, Боливия
   
    Когато местните се молят преди да предприемат пътуване по планинския път, може да се каже, че има ясен и реално съществуващ елемент на опасност. Ако преведете името ще видите, да точно така, че се нарича Пътя на Смъртта. Не е предпочитано място за тези, който търсят да си закупят къща, но е дестинацията на живота за най-екстремните велосипедисти. Пътя дълъг 69 километра от Ла Пас до Коройко е тесен, но много често използван. Широк е само колкото една пътна лента, а на много места е познат с безпощадните си 488 метрови дълбоки вертикални бездни (няколко дузина коли падат вертикално в каньона на година). Пътят не е заслужил името си само от мотористите: също така средно по трима велосипедисти на година изчезват тук.
   
    Теглене зад коли по улицата
    Ню Йорк, САЩ
   
    Въпреки, че съществува от три десетилетия и бързото разпалване на модата преди няколко години, тегленето зад коли по улицата е ъндърграунд спорт, който се счита за опасен. Състезания по сигнал близо до Лонг Бийч, Калифорния са били прекратени след прекалено много наранявания. При едно от по-големите събития на спорта, годишният Мадисон Каунти Фестивал на гравитацията в Мънсвил, Ню Йорк се обсъждаше, че всичко относно скоростта е да оживееш, за да разкажеш.
   
    Надбягване с бикове
    Памплона, Испания
   
    Средно статистически продължава около три минути, но животът ви ще премине пред очите ви. Ще потънете в пот и дробовете ви ще изгарят. Да стоите на краката си и да бягате като луд са ключовите моменти, за да не се сдобиете с допълнителни дупки по тялото. Традицията да се надбягва с бикове, която е от векове е определено един от най-екстремните спортове на света. Девет дни в годината, са една малка, но известна част от Памплона. Този град е административен център на Навара, а коридата е част от фестивала на Сан Фермин. Преди да започнете да тичате, наблюдавайте и се научете как да избегнете да бъдете един от дузината наранени в годината.
   
    Каране на състезанието в Нюрнберг
    Кьолн, Германия
    Нюрнберг рингНамиращо се близо до Кьолн, прочутото състезание предизвика Джаки Стюард да каже “Зеления Ад.” Хуан Мауел Фангио се пенсионира скоро след като направи рекорд там. Смущаващо? Със сигурност. Съжалително? Ни най-малко. Професионалисти, местни и туристи, всички се тълпят за да опитомят звяра. Завършена през 1927 година. Това е една непрощаваща писта с безкрайни предизвикателства. Можете да се опитате да играете по-безопасно и да се оставите на професионален шофьор да ви разкара наоколо около “Пръстена” в BMW, но ако четете това е много вероятно вие самите да искате да покарате. Ако имате късмет, само егото ви ще бъде наранено в края на деня.
   
    Родео яздене
    Уайоминг, САЩ
   
    За тези, които не могат да преценят или не ги интересува кога са нежелани е възсядането на необуздан кон и неговото управления. Родеото е камшик за тези, които търсят тръпката. Едно от най-малките притеснения тук за ездачите е, че могат да бъдат стъпкани, хвърлени или даже подмятани от животното. Докато родеатата са популярни в САЩ и Канада, то Уайоминг се счита от много хора за столицата на света на родеото. Тук вие можете да се качите и да го изпитате сами, тъй като се предлага като пакети от много ранчота. Групите за защита на животните смятат, че родеотата са жестоки към животните, но навяхванията, сътресенията и счупените кокали могат да оставят ездачите да се чувстват не като контета.
   
    Диво сафари
    Кения, Африка
   
    Можем да си представим колко много не ни вярвате. Как може да бъде опасно да се наблюдават дивите животни от камион, който се движи с 3,22 км. в час? Докато има достатъчно луксозни сафари компании, които обслужват възрастни дами и деца, също така има и повърхности сафарита, които се водят от местни, който ще ви изкарат насред дивата природа и ще ви накарат да се молите за безопасността си. Непредсказуемостта на дивата природа може да ви накара да видите живота си като на кино лента. Изглежда ясно, че като се опитвате да отидете прекалено близо до дивата природа това може да доведе до беда. Дори и да си държите ръцете и краката непрекъснато в колата, животните все пак могат да нападнат дори и да изглежда, че с нищо не са били провокирани. Ако прекарате нощта в палатка, определено ще ви остане да се чудите дали сте кулинарно предизвикателство за зверовете.
   
    Състезанието Баха 1000
    От Енсенада до Кабо Сан Лукас, Мексико
   
    Вземете най-неравния терен, на който някога сте карали, след това се състезавайте по него, по напълно равни над 1932 км. – в пустинята, като наблюдателите саботират пътя. Ноември, 2007 год. ще маркира 40-та годишнина на това адско състезание, което върви от Енсенада до Кабо Сан Лукас. Участниците през годините са пълен списък с опитни знаменитости като Джеймс Гарнър и състезателите Парнели Джоунс и Роби Гордън. На две колела или на четири, Професионална или спортсменска класа, има достатъчно място, ако ви стиска. Оцеляването се отпразнува с три дневно парти в Кабо в случай, че ви трябва насърчаване.
   
    Катерене по лед
    Хинтерхайн, Швейцария
    Катерене по ледПадащи камъни, опасност от лавина и гравитацията, всички те са се наговорили против вас. Шансовете не са на Ваша страна, нали? Все едно планинарството само по себе си не представлява достатъчен риск, добавете и зимните елементи, нестабилността на леда, просто ей така между другото. Вие можехте да отидете на юг към Средиземно море, но вместо това вие сте на запад от Сейнт Мориц, близко да Шведско-Италианската граница, разкрачили се върху по-големите от живота ледени късове. Вие ще сте благодарни да се закрепите върху “само” 50 градусов вертикал (от типа на WI2); много от тях са 90 градуса (WI4 и нагоре). Ако се справите и останете невредим или ще се пристрастите или ще поискате да се преместите на тропически климат при следващата си ваканция.
   
    Състезание с яхти Мини Трансат
    От Франция до Бразилия
   
    Ако имате 40 дни, в който да се състезавате 8 050 км през Атлантическия океан ,това може би е вашият билет. Не мислите, че това е луксозно пътешествие с голям лайнер. Участниците могат да имат само декове с размери по-малко от 6, 71 метра дължина и мачти под 12, 2 метра височина. Изглежда това е достатъчно привлекателно за около 120 участника, който запълват 75-те свободни места. Бурите предизвикват участниците да се загубят в морето: Не е рядкост отклоняването с мили извън курса дори за опитните моряци. Близо 10% от участниците биват изхвърлени извън борда в някакъв момент, а понякога не успяват да се качат отново. Смъртни случаи: 7 от 1977 год. (първата година на състезанието).
   
    Millionaire.bg

Дайте Вашата оценка за тази статия

--------------------------------
Снимките в статиите са взаимствани от Wikimedia Commons при спазване условията на Creative Commons лиценза

Карта
Коментари
  Все още няма добавени коментари!
  Всички полета са задължителни!
  Направете своят коментар:    
   Подател:*
 Код за оторизация:
*
Код за оторизацияИзпрати на приятел  Разпечатай   [Назад] [Начало] [Горе]

Цитирането на материали от ОколоСвета.com е свободно
и става след посочване на източника им!


Раздели
Планински туризъм
Международни екскурзии
Екскурзии в България
Морски туризъм
Селски туризъм
Хоби туризъм
Археологически туризъм
Уикенд

Пешеходен туризъм
Ученически / Ваканционен
Почивен туризъм
Оздравителен / балнеоложки
Екстремен туризъм
Екотуризъм
Ботанически туризъм
Фото туризъм

Ловен туризъм
Винарен туризъм
Културен / фолклорен
Обучение
Недвижими имоти
Празнични пътувания
Конгресен туризъм
Пещерен туризъм


Изгодни резервации на самолетни билети
Избрахме за вас...
Фотогалерия
Нашето предложение...

www.OkoloSveta.com - Статия | | Екстремен туризъм | Почивка с риск за живота
  Приятели: Idi.bg | Хотели | Bultourism.com | ЗаХотелите | Силистра Online | Казанлък.com | Online Калкулатори | Списание за туризъм | MyHoliday.bg | Сандански.org | БГсервизи.info
Спаси, дари на... Гласувайте за този сайт в БГ чарт Оказион за бебешки и детски стоки All Traveling Sites
 "3 мекс" EООД, 2007 - 2020. Всички права запазени!
e-mail: info@okolosveta.com