dolu
05_01
05_03
  Начало  |  Новини  |  Тур оферти  |  Самолетни билети  |  Каталог  |  Книга за гости  |  Реклама  |  За сайта
      Четвъртък, 09 Април 2020 г.
06
Континенти
Европа
Австралия и Океания
Азия
Антарктида
Африка
Северна Америка
Южна Америка
Държави
Анкета
Доволни ли сте от състоянието на плажовете у нас?

По-скоро да
По-скоро не
Не мога да преценя
   

Виж резултатите
Онлайн околосветско пътешествие
Online книжарница

Статия
  Приятно изгубване!
  Публикувана на 31 Август 2011 г.
  Тази статия е прочетена 1009 пъти, рейтинг: 1.00

  

    Разтворете картата пред себе си, затворете очи и се завъртете три пъти! А сега протегнете пръст, за да разберете в коя посока да тръгнете! Тези съвети за любителите на пътешествия дава на сайта си Би Би Си и изрежда шест най-удобни града в света, в които човек може спокойно да се загуби, без да се притеснява, че после няма да се намери отново.
   
    Докато следват пътища, изтъркани от хиляди посетители, към масовите туристически обекти, много хора така и не успяват да усетят от атмосферата на мястото, което са избрали да посетят. А тъкмо като се изгубят, ще могат да опознаят истински града, неговите жители и скритата му история. Разбира се, има дестинации, за които не е препоръчително човек да се загуби, но в някои изгубването е повече от удобно.
   
    Венеция
   
    Неподражаемата Венеция заема първата позиция в списъка с предложения, където човек може да се загуби и въпреки това да изкара приятно. Истината е, че всяко място в този град е уникално и където и да се озовете, няма да бъдете ощетени от красиви гледки, мостове и граничещи с канали тротоари. А единственият риск при изгубване е да се попадне в някой вътрешен двор, където тишината е не по-малко завладяваща от вида на движещите се по каналите гондоли.
   
    Варанаси
   
    Човек може да се впусне в шеметно пътешествие и да се изгуби без проблем и във Варанаси - индийския град, познат още като Бенарес или Банарас. Хаосът на улиците му там е толкова невъобразим, че за туристите не е трудно да се изгубят. Като награда обаче по улиците отвсякъде изникват чудни храмове и симпатични магазинчета, където пазаренето е истинско удоволствие. В същото време стотици водачи на рикши са на разположение, за да ви отведат до желаното място срещу съвсем скромна сума.
   

Лондон
   
    Повечето туристи в Лондон имат съвсем частична представа за града, защото го опознават най-вече чрез удобството на метрото. Като се тръгва от точка А до точка B, возейки се на влак обаче, се губят твърде много подробности от пейзажа. Метрото, разбира се, е ефикасно, но отнема от романтиката на разглеждането. Нищо страшно няма в това човек да се изгуби, да пообиколи по-малките улици и да открие неизвестни площадчета, църкви и магазини, които никога не би достигнал с метрото. А ако се изгубите, единственото нещо, което трябва да направите, е да потърсите или попитате за най-близката метростанция.
   
    Токио
   
    е следващата удобна за изгубване дестинация. Дори само забързаната атмосфера и неоновите светлини в японската столица са достатъчни на човек да му се завие свят в навалицата там. Тъкмо това обаче е най-прекият път за туристите да открият в Токио същността на изкуството на несъвършенството. Както и в Лондон, тук най-бързият начин да се намерите отново е просто като попитате за метрото.
   
    Истанбул
   
    Има поне две причини, които могат да направят изгубването в турския мегаполис незабравимо. Първо, хотелите и магазините за черги и килими ще изчезнат мигом от погледа ви и ще бъдат заместени от малки чайни, паркове и семейни къщи. И, второ, ако решите да избягате от центъра и се качитe на туристическото влакче, ще бъдете възнаградени с уникална гледка към Босфора, но и с натежали от умора крака. Преди да решите да се върнете към туристическия район, изпийте чаша хубав чай и поискайте да ви упътят към Sultanahmet - Синята джамия, сърцето на древния град.
   
    Канбера
   
    Никак не е трудно човек да се изгуби в австралийската столица, защото всеки турист там е попадал в клопка на кръговите й улици. Най-безопасният начин да се изгубите обаче е, като тръгнете от центъра към гората. Така всеки ще може да стигне до истинските места, където тече действителният живот на Канбера. А също и да попадне на местата, които предлагат най-вкусните ястия в града. Как да се намерите отново? Един GPS би ви бил от полза. Или пък по изпитания древен метод - с питане.
   
    Дневник.bg

Дайте Вашата оценка за тази статия

--------------------------------
Снимките в статиите са взаимствани от Wikimedia Commons при спазване условията на Creative Commons лиценза

Карта
Коментари
  Все още няма добавени коментари!
  Всички полета са задължителни!
  Направете своят коментар:    
   Подател:*
 Код за оторизация:
*
Код за оторизацияИзпрати на приятел  Разпечатай   [Назад] [Начало] [Горе]

Цитирането на материали от ОколоСвета.com е свободно
и става след посочване на източника им!


Раздели
Планински туризъм
Международни екскурзии
Екскурзии в България
Морски туризъм
Селски туризъм
Хоби туризъм
Археологически туризъм
Уикенд

Пешеходен туризъм
Ученически / Ваканционен
Почивен туризъм
Оздравителен / балнеоложки
Екстремен туризъм
Екотуризъм
Ботанически туризъм
Фото туризъм

Ловен туризъм
Винарен туризъм
Културен / фолклорен
Обучение
Недвижими имоти
Празнични пътувания
Конгресен туризъм
Пещерен туризъм


Изгодни резервации на самолетни билети
Избрахме за вас...
Статия

Нашето предложение...

www.OkoloSveta.com - Статия | | Международни екскурзии | Приятно изгубване!
  Приятели: Idi.bg | Хотели | Bultourism.com | ЗаХотелите | Силистра Online | Казанлък.com | Online Калкулатори | Списание за туризъм | MyHoliday.bg | Сандански.org | БГсервизи.info | 
 "3 мекс" EООД, 2007 - 2020. Всички права запазени!
e-mail: info@okolosveta.com