dolu
05_01
05_03
  Начало  |  Новини  |  Тур оферти  |  Самолетни билети  |  Каталог  |  Книга за гости  |  Реклама  |  За сайта
      Неделя, 25 Октомври 2020 г.
06
Континенти
Европа
Австралия и Океания
Азия
Антарктида
Африка
Северна Америка
Южна Америка
Държави
Анкета
Доволни ли сте от състоянието на плажовете у нас?

По-скоро да
По-скоро не
Не мога да преценя
   

Виж резултатите
Онлайн околосветско пътешествие
Online книжарница

Статия
  С дете на борда на самолета
  Публикувана на 07 Септември 2011 г.
  Тази статия е прочетена 1161 пъти, рейтинг: 6.00

  

    Рано или късно почти на всеки се налага да пътува със самолет с детето си. Със сигурност, повечето от нас изпитват притеснения за това как то ще приеме новото преживяване.
    Новата среда, тълпите хора, дългото чакане на летището, както и ограничаването на свободата на поведение в самолета, могат да повлияят зле на детето и на неговите придружители. За да избегнем това, трябва старателно да планираме пътуването си. Ето няколко полезни съвета от онлайн туристическа агенция eSKY.bg как да се погрижим за комфорта на детето по време на полет, и съответно за нашия собствен.
   
    Един от важните моменти е изборът на подходящ полет. Хубаво е, ако има такава възможност, да избираме директни полети или такива с по-малко прекачвания, като вечерните полети са препоръчителни. Тогава, изморено от целодневната активност, е по-вероятно детето да заспи и да прекара полета спокойно. За да въведем плавно детето в света на самолетните пътувания, съветите на експертите са в началото да избираме полети на къси разстояния.

Друга важна стъпка е подготовката за летенето. Ако детето ще пътува за пръв път със самолет, е препоръчително преди това да пътува и с други транспортни средства (автобуси, влакове). Така ще привикне с тълпите непознати хора и впоследствие ще му е по-лесно да се приспособи към ситуацията на летището и на борда на самолета. Ако детето изпитва силен страх от непознатото, можем да му разкажем забавна случка или приказка, свързана с пътуване със самолет. Много полезно е стъпка по стъпка да опишем на детето какво ще се случи на летището, на борда на самолета, колко дълго ще трае пътуването и т.н. Опитът сочи, че дете, което знае какво го очаква, ще се справи много по-лесно със съвсем новата за него ситуация. Голямо значение има и държанието на придружителя – детето винаги усеща неговото състояние, така че по време на разговора трябва да сме много спокойни.
   
    Дългото чакане на летището е един от неприятните моменти, но не е задължително то да бъде скучно за детето. Летището е място пълно с атракции – достатъчно е да застанем на място, откъдето можем да наблюдаваме приземяващите се и излитащи самолети. Много летища разполагат и със специално предназначен детски кът, където децата могат безгрижно да се забавляват. Четенето на занимателни книжки или игри, които не изискват особени аксесоари, също са добър начин за прекарване на времето.
   
    Обикновено излитането и кацането на самолета са двата момента, през които детето може да се почувства зле на борда. Най-добрият начин за избягване на неприятните преживявания е сънят. Ако детето е много енергично, дайте му бонбон за смучене или дъвка и задължително вземете любимите му играчки. Добре е детето да може да наблюдава гледките през прозореца. Гледането на анимационни филми също може да направи времето на борда по-забавно.
   
    Ако пътуваме със съвсем малко бебе, добре е да знаем, че пеленачетата са изключително податливи на всякакъв вид инфекции. Ето защо, освен ако наистина не е наложително, по-добре е да избягваме пътуването със самолет и със сигурност да се консултираме с лекаря на детето, съветват от esky.bg. Ако бебето е на три или повече месеца, полетът би трябвало да премине без значителни проблеми – шумът от двигателите вероятно ще приспи детето и така то ще прекара пътуването спокойно. По време на излитането и приземяването, е добре бебчето да бъде кърмено или да е с биберон, това ще смекчи неприятното чувство, породено от смяната на налягането.

Дайте Вашата оценка за тази статия

--------------------------------
Снимките в статиите са взаимствани от Wikimedia Commons при спазване условията на Creative Commons лиценза

Карта
Коментари
  Все още няма добавени коментари!
  Всички полета са задължителни!
  Направете своят коментар:    
   Подател:*
 Код за оторизация:
*
Код за оторизацияИзпрати на приятел  Разпечатай   [Назад] [Начало] [Горе]

Цитирането на материали от ОколоСвета.com е свободно
и става след посочване на източника им!


Раздели
Планински туризъм
Международни екскурзии
Екскурзии в България
Морски туризъм
Селски туризъм
Хоби туризъм
Археологически туризъм
Уикенд

Пешеходен туризъм
Ученически / Ваканционен
Почивен туризъм
Оздравителен / балнеоложки
Екстремен туризъм
Екотуризъм
Ботанически туризъм
Фото туризъм

Ловен туризъм
Винарен туризъм
Културен / фолклорен
Обучение
Недвижими имоти
Празнични пътувания
Конгресен туризъм
Пещерен туризъм


Изгодни резервации на самолетни билети
Избрахме за вас...
Фотогалерия
Нашето предложение...

www.OkoloSveta.com - Статия | | Международни екскурзии | С дете на борда на самолета
  Приятели: Idi.bg | Хотели | Bultourism.com | ЗаХотелите | Силистра Online | Казанлък.com | Online Калкулатори | Списание за туризъм | MyHoliday.bg | Сандански.org | БГсервизи.info | 
 "3 мекс" EООД, 2007 - 2020. Всички права запазени!
e-mail: info@okolosveta.com