dolu
05_01
05_03
  Начало  |  Новини  |  Тур оферти  |  Самолетни билети  |  Каталог  |  Книга за гости  |  Реклама  |  За сайта
      Неделя, 16 Декември 2018 г.
06
Континенти
Европа
Австралия и Океания
Азия
Антарктида
Африка
Северна Америка
Южна Америка
Държави
В сайта
  Форум:422
  Статии:516
  Оферти:235
  Новини:826
  Снимки:2037
  Каталог:231
  Пътеписи:949
  Конкурси:6
  Книжарница:10
  Потребители:3774
Анкета
Доволни ли сте от състоянието на плажовете у нас?

По-скоро да
По-скоро не
Не мога да преценя
   

Виж резултатите
Онлайн околосветско пътешествие
Online книжарница
Снимка - Месопотамия
Месопотамия
Цена:
18.00 лв.
RSS Feeds
RSS Feeds
  Новини
  Оферти

НовинитеRSS - Последни новини
  Хонконг е най-желаният от туристите град
  09 Ноември 2017 г. [619 прочитания]

    Хонконг остава най-посещаваният град в света от международни туристи въпреки обтегнатите отношения с Китай.
   
    В доклад за топ 100 на най-посещаваните градове в света за 2017 г., който подчертава растежа на азиатския туризъм, консултантската компания Euromonitor International казва, че се очаква 25,7 млн. души да посетят Хонконг тази година.
   
    Броят е с 3,2% по-нисък от този през 2016 г. до голяма степен заради напрежението с Китай, което се засили тази година, докато Пекин се опитва да упражни повече контрол над територията.
   
    Euromonitor очаква спадът да бъде краткотраен и растежът отново да се ускори от следващата година, като посетителите в Хонконг ще достигнат забележителните 45 млн. души до 2025 г.
   
    За разлика от Хонконг тайландската столица Банкок отбелязва допълнителен ръст на броя на посетителите тази година, което до голяма степен е свързано с туристическите пакети, насочени към пътуващите за пръв път от Китай. Според данните посетителите в столицата през 2017 г. ще бъдат с 9,5% повече, достигайки 21,3 млн. души – повишение, с което застава много пред Лондон, заемащ трето място с 19,8 млн. души.
   
    Посещенията в Лондон са се увеличили с 3,4% през 2017 г., което до голяма степен се дължи на 15-процентното поевтиняване на паунда след вота за излизане на страната от Европейския съюз през юни миналата година. Това е помогнало да се променят възприятията за това, че Великобритания е скъпо място за туризъм.
   
    "Обезценяването на валутата силно подкрепи туризма отвън за Великобритания", казва Каролин Бремнър, ръководител на отдела за пътувания в Euromonitor. "Сега се смята, че си струва цената".
   
    Euromonitor предупреждава обаче, че "отскокът заради Brexit” скоро може да приключи, ако излизането на страната от ЕС през март 2019 г. подкопае водещата позиция на Лондон във финансовата индустрия и статута ѝ на хъб за стартъп компании.
   
    Според консултантската компания Лондон може да спадне до шесто място в класацията през следващите седем години в резултат на силния ръст на туристи към Азия. Euromonitor очаква 47 азиатски града да бъдат в топ 100 до 2025 г. спрямо 41 сега и само 34 през 2010 г.
   
    "Влиянието на вътрешноазиатските пътувания, най-вече от Китай, не може да бъде подценявано", казва Ваутер Геертс, старши анализатор в Euromonitor и автор на доклада, подготвен за World Travel Market – най-голямото изложение в индустрията. "Азиатско-тихоокеанският е изключителният регион, който води до промените в туристическата среда през последното десетилетие и се очаква това да продължи през идното десетилетие".
   
    Проучването разкрива още, че екстремистките атаки са имали различен ефект върху градовете. Макар че Истанбул отчита спад от 5,8% на туристите тази година до 9,2 млн. души, градове като Лондон, Париж и Барселона не отбелязват дългосрочни последици.
   
    Докладът показва, че голяма част от туризма към Истанбул и други средиземноморски дестинации, засегнати от атаките, например Тунис и Египет, се е пренасочил към Гърция и Италия, които се смятат за "сравнително тихи и стабилни".
   
    Гърция е напът да отбележи рекордна година, като критският град Хераклион отчита най-бързия ръст в Европа в топ 100 – туристите там са се увеличили с 11,2% тази година до над 3 млн. души. Гръцката столица Атина също се радва на възход с повишение на броя на туристите от 10%, с което се качва една позиция нагоре в класацията до 47-ма.
   
    За Гърция вълната от посещения е особено важна, тъй като туризмът представлява една пета от икономиката, която се сви с 25% по време на дълговата криза през последните години. Според оценки на World Travel & Tourism Council туризмът през 2017 г. ще подкрепи икономиката на Гърция с 6,9% и почти 1 млн. работни места.
   
    Ню Йорк е градът в САЩ, който се намира най-напред в класацията, запазвайки осмото си място след ръст на посещенията от 3,6% до 13,1 млн. души през 2017 г. Маями е вторият най-посещаван американски град с 8,1 млн. души и ръст от 3,1%.

Източник: Bloomberg

Коментари
  Все още няма добавени коментари!
  Всички полета са задължителни!
  Направете своят коментар:    
   Подател:*
 Код за оторизация:
*
Код за оторизация
 Още новини

Архив Новини (826)
Изпрати на приятел  Разпечатай   [Назад] [Начало] [Горе]

Цитирането на материали от ОколоСвета.com е свободно
и става след посочване на източника им!


Раздели
Планински туризъм
Международни екскурзии
Екскурзии в България
Морски туризъм
Селски туризъм
Хоби туризъм
Археологически туризъм
Уикенд

Пешеходен туризъм
Ученически / Ваканционен
Почивен туризъм
Оздравителен / балнеоложки
Екстремен туризъм
Екотуризъм
Ботанически туризъм
Фото туризъм

Ловен туризъм
Винарен туризъм
Културен / фолклорен
Обучение
Недвижими имоти
Празнични пътувания
Конгресен туризъм
Пещерен туризъм


Изгодни резервации на самолетни билети
Избрахме за вас...
Пътепис
Нашето предложение...
Оферта - Белвю - Пампорово
Белвю - Пампорово

   Цена: 50 лв.

www.OkoloSveta.com - Туристически новини | Хонконг е най-желаният от туристите град
  Приятели: Idi.bg | Хотели | Bultourism.com | ЗаХотелите | Силистра Online | Казанлък.com | Online Калкулатори | Списание за туризъм | MyHoliday.bg | Сандански.org | БГсервизи.info
Спаси, дари на... Гласувайте за този сайт в БГ чарт Оказион за бебешки и детски стоки КнигИко.com - онлайн книжарница за бизнес, туризъм, ресторантьорство All Traveling Sites
 "3 мекс" EООД, 2007 - 2018. Всички права запазени!
e-mail: info@okolosveta.com