dolu
05_01
05_03
  Начало  |  Новини  |  Тур оферти  |  Самолетни билети  |  Каталог  |  Книга за гости  |  Реклама  |  За сайта
      Неделя, 27 Май 2018 г.
06
Континенти
Европа
Австралия и Океания
Азия
Антарктида
Африка
Северна Америка
Южна Америка
Държави
В сайта
  Форум:422
  Статии:509
  Оферти:114
  Новини:885
  Снимки:2037
  Каталог:231
  Пътеписи:949
  Конкурси:6
  Книжарница:10
  Потребители:3765
Анкета
Доволни ли сте от състоянието на плажовете у нас?

По-скоро да
По-скоро не
Не мога да преценя
   

Виж резултатите
Онлайн околосветско пътешествие
Online книжарница
RSS Feeds
RSS Feeds
  Новини
  Оферти

НовинитеRSS - Последни новини
  Очертава се поредна слаба година за круизи по българското Черноморие
  03 Май 2018 г. [136 прочитания]

    Богатите туристи с красивите бели пасажерски кораби и тази година най-вероятно няма да дойдат у нас. Към момента заявки за посещения няма. През 2017 г. година морските ни пристанища във Варна и Бургас записаха рекордно слаб круизен сезон. Прогнозите и за този не са добри.
   
    Карибите, Куба, Средиземноморието, Северна Европа продължават да са по-предпочитани дестинации за круизните туристи от черноморския регион и в частност България, сочат данните към момента.
   
    Три заявки за посещения на лайнери имаше миналата година на Морска гара – Варна, но дойде само един. За сравнение - през най-силната 2014 г., града посетиха 36 круизни кораба, а с тях и хиляди заможни туристи, които по време на престоя си тук оставиха средства в местната икономика.
   
    Причината за отлива, според специалистите, не е у нас. "Направихме си добре пристанищата, добра визия имаме, това, което трябва да покажем на гостите туристи с круизи, е свършено", заяви Димитър Атанасов, председател на Съвета на директорите на Пристанище Варна. "Когато няма клиенти за определен кораб и определени дестинации, компаниите не изпращат тези кораби в съответния регион."
   
    А желаещи да посетят региона и да се запознаят със забележителностите му напоследък няма заради сложната международна обстановка в черноморския басейн.
   
    "Единствената причина е международната обстановка, да", категоричен е Петър Сеферов, изпълнителен директор на Пристанище Варна. "Само това е причината. Защото тези кораби няма да дойдат заради нашето пристанище или заради едно пристанище в Черноморския регион. И заради Истанбул, и заради Украйна въобще не идват в региона, не само при нас. Ако обстановката е несигурна в Истанбул, това са скъпи кораби за милиарди, те просто няма да минат Босфора. Всичко, което зависи от нас, може да бъдете сигурни, че го правим – като подготовка, като цени, като организация."
   
    Тенденция към рязък спад на круизни туристи отчитат и съседните на България дестинации, посочва Александър Аврамов – началник на Морска гара – Варна - "Това е всеобща тенденция в Черноморския регион. Спокойно мога да кажа, че причината не е в българските пристанища въобще като цяло – нито в Несебър, нито в Бургас, нито във Варна", категоричен е Александър Аврамов.
   
    "Ами това си е една обстановка, която е нестабилна в Черно море - абсолютен отлив от цяло Черно море. Това са не в проценти, а в пъти. Няма как при нестабилна обстановка около нас, около българското крайбрежие, няма как специално ние да не страдаме."
   
    Така, за жалост и това лято най-вероятно няма да можем да се порадваме на красивите бели кораби. За записвания не е рано, но такива все още няма.

Източник: econ.bg

Коментари
  Все още няма добавени коментари!
  Всички полета са задължителни!
  Направете своят коментар:    
   Подател:*
 Код за оторизация:
*
Код за оторизация
 Още новини

Архив Новини (885)
Изпрати на приятел  Разпечатай   [Назад] [Начало] [Горе]

Цитирането на материали от ОколоСвета.com е свободно
и става след посочване на източника им!


Раздели
Планински туризъм
Международни екскурзии
Екскурзии в България
Морски туризъм
Селски туризъм
Хоби туризъм
Археологически туризъм
Уикенд

Пешеходен туризъм
Ученически / Ваканционен
Почивен туризъм
Оздравителен / балнеоложки
Екстремен туризъм
Екотуризъм
Ботанически туризъм
Фото туризъм

Ловен туризъм
Винарен туризъм
Културен / фолклорен
Обучение
Недвижими имоти
Празнични пътувания
Конгресен туризъм
Пещерен туризъм


Изгодни резервации на самолетни билети
Избрахме за вас...
Фотогалерия
Нашето предложение...


Онлайн магазин за парфюми и козметика
www.OkoloSveta.com - Туристически новини | Очертава се поредна слаба година за круизи по българското Черноморие
  Приятели: Idi.bg | Хотели | Bultourism.com | ЗаХотелите | Силистра Online | Казанлък.com | Online Калкулатори | Списание за туризъм | MyHoliday.bg | Сандански.org | БГсервизи.info
Спаси, дари на... Гласувайте за този сайт в БГ чарт Оказион за бебешки и детски стоки КнигИко.com - онлайн книжарница за бизнес, туризъм, ресторантьорство All Traveling Sites
 "3 мекс" EООД, 2007 - 2018. Всички права запазени!
e-mail: info@okolosveta.com