dolu
05_01
05_03
  Начало  |  Новини  |  Тур оферти  |  Самолетни билети  |  Каталог  |  Книга за гости  |  Реклама  |  За сайта
      Събота, 19 Октомври 2019 г.
06
Континенти
Европа
Австралия и Океания
Азия
Антарктида
Африка
Северна Америка
Южна Америка
Държави
В сайта
  Форум:422
  Статии:519
  Оферти:90
  Новини:836
  Снимки:2038
  Каталог:231
  Пътеписи:949
  Конкурси:6
  Книжарница:10
  Потребители:3788
Анкета
Доволни ли сте от състоянието на плажовете у нас?

По-скоро да
По-скоро не
Не мога да преценя
   

Виж резултатите
Онлайн околосветско пътешествие
Online книжарница
RSS Feeds
RSS Feeds
  Новини
  Оферти

НовинитеRSS - Последни новини
  200% ръст на пътуванията на българи в Турция
  10 Септември 2018 г. [159 прочитания]

    200% ръст на продажбите на екскурзии и ваканции за Турция, отчитат туроператорите на българския пазар. Причината е в поевтиняването на лирата. Очаква се през тази година Турция да отбележи значителни ръстове на редица пазари, каза Дажамал Лютви, собственик на туроператорска фирма. „Броят на туристите в Турция тази година е много увеличен, даже няма места в самите хотели, тъй като се възстановиха и туристите от Германия и Русия, както и целия арабски свят“, казва той. Според него и през следващата година ще бъде голям интересът към югоизточната ни съседка.
   
    Намерението Турция да се откаже от ол инклузив може да бъде подкрепено от целия туристически бизнес, коментира Лютви. „Причината за това е, че хората, които отиват по съответните курорти, влизайки в комплекса, не излизат никъде извън него и това означава минус за самата държава", смята той. Директорът на Института за оценки и анализи в туризма Румен Драганов каза, че бъдещето на турския туризъм зависи от сигурността на дестинацията.
   
    "Виждаме подобряване на сигурността, връщане на интереса към нискотарифните компании към Турция. Тази година държавата очаква около 36 млн. туристи“, смята Драганов. В Турция идеята за отказ от хотелската система „всичко е включено“ не е нова. Нова тласък на дискусията по въпроса даде материал, публикуван неотдавна в най-четения вестник в страната „Хюррийет“.
   
    Подобни гласове се чуха и през 2016 г., която беше много трудна за турския туризъм по политически причини - свалянето на руския самолет над Сирия през ноември предишната година доведе до масов отлив на руските туристи, а неуспешният опит за преврат през юни беше причина западни почиващи да отменят резервациите си. Тогава ръководителят на най-голямата браншова организация - Асоциацията на турските пътнически агенции (ТЮРСАБ) - Башаран Улусой коментира, че системата „ол инклузив“ привлича туристи, които не са платежоспособни и не позволява на хотелите да повишат цените си, въпреки че разходите им се увеличават от година на година.
   
    Турски хотелиери потвърждават тези думи и твърдят, че въпреки по-високата запълненост на местата в хотелите и по-големият брой туристи, отколкото през 2014 г., печалбата им в последните години е намаляла. Миналата година малко след назначаването си тогавашният турски министър на земеделието и храните Ахмет Ешреф Факъбаба погледна на въпроса от друг ъгъл. Той коментира продоволствената криза в света и заяви, че около 800 млн. души на планетата гладуват или са недохранени и че около 1,3 милиарда тона храна се разхищават всяка година. За сериозни количества изхвърлена храна са отговорни луксозните хотели, които приготвят ненужно големи порциони. Министър Факъбаба предложи те да намалят тези излишества.
   
    От отмяната на системата „ол инклузив“ ще са доволни и собствениците на ресторанти и търговци. Според тях, когато туристите не се хранят само в своя хотел, това ще им даде възможност да опитват различни ястия от богатата местна кухня. Същевременно турски потребители се оплакват в социалните мрежи от високите цени на храните и напитките в известните турски курорти по време на пика на сезона. Логиката „цените на ябълките паднаха, ще има много купувачи“ не се отнася пряко за туризма, защото при него има елементи като качество и капацитет.
   
    Това се казва в прессъобщение от средата на август на платформата на турските туроператори, която вече има 15-годишна история зад гърба си. Нейният говорител и управител на истанбулска туристическа агенция Джем Полатоглу смята, че последиците от евентуално решение за отмяна на ол инклузива няма да са добри.

Източник: trip.dir.bg

Коментари
  Все още няма добавени коментари!
  Всички полета са задължителни!
  Направете своят коментар:    
   Подател:*
 Код за оторизация:
*
Код за оторизация
 Още новини

Архив Новини (836)
Изпрати на приятел  Разпечатай   [Назад] [Начало] [Горе]

Цитирането на материали от ОколоСвета.com е свободно
и става след посочване на източника им!


Раздели
Планински туризъм
Международни екскурзии
Екскурзии в България
Морски туризъм
Селски туризъм
Хоби туризъм
Археологически туризъм
Уикенд

Пешеходен туризъм
Ученически / Ваканционен
Почивен туризъм
Оздравителен / балнеоложки
Екстремен туризъм
Екотуризъм
Ботанически туризъм
Фото туризъм

Ловен туризъм
Винарен туризъм
Културен / фолклорен
Обучение
Недвижими имоти
Празнични пътувания
Конгресен туризъм
Пещерен туризъм


Изгодни резервации на самолетни билети
Избрахме за вас...
www.OkoloSveta.com - Туристически новини | 200% ръст на пътуванията на българи в Турция
  Приятели: Idi.bg | Хотели | Bultourism.com | ЗаХотелите | Силистра Online | Казанлък.com | Online Калкулатори | Списание за туризъм | MyHoliday.bg | Сандански.org | БГсервизи.info
Спаси, дари на... Гласувайте за този сайт в БГ чарт Оказион за бебешки и детски стоки All Traveling Sites
 "3 мекс" EООД, 2007 - 2019. Всички права запазени!
e-mail: info@okolosveta.com