dolu
05_01
05_03
  Начало  |  Новини  |  Тур оферти  |  Самолетни билети  |  Каталог  |  Книга за гости  |  Реклама  |  За сайта
      Понеделник, 18 Март 2019 г.
06
Континенти
Европа
Австралия и Океания
Азия
Антарктида
Африка
Северна Америка
Южна Америка
Държави
В сайта
  Форум:422
  Статии:516
  Оферти:138
  Новини:819
  Снимки:2037
  Каталог:231
  Пътеписи:949
  Конкурси:6
  Книжарница:10
  Потребители:3783
Анкета
Доволни ли сте от състоянието на плажовете у нас?

По-скоро да
По-скоро не
Не мога да преценя
   

Виж резултатите
Онлайн околосветско пътешествие
Online книжарница
RSS Feeds
RSS Feeds
  Новини
  Оферти

НовинитеRSS - Последни новини
  Москва иска да привлича повече туристи
  28 Септември 2018 г. [34 прочитания]

    Гражданите на Китай са най-многобройните чуждестранни туристи в Русия и столицата Москва, сочи последна статистика. Местните власти обаче се надяват доброто представяне по време на световното по футбол да увеличи туристическия поток към страната и да върне европейците. За тази година 15-милионната руска столица очаква близо 23 милиона туристи - с един милион души повече в сравнение с 2017 година. Властите обмислят различни облекчения за туристите, включително визови.
   
    И кратка разходка в сърцето на Москва потвърждава статистиката - туристите от Азия сега са на първо място по брой не само в руската столица, но в цяла Русия.
   
    "Много харесвам Москва, Червения площад. Много е красив. Китайските туристи много обичат Русия", казва Мия, туристка от Китай, пред БНТ.
   
    И статистиката го потвърждава.
   
    "Сега в Москва на първо място по брой са туристите от Китай, след тях са тези от Индия, Иран. За туристите от Китай не са необходими визи, когато са на групови посещения. Затова броят им е голям. Мисля, че облекчен визов режим ще бъде задействан и за други страни", казва Татяна Козловская, председател на Асоциацията на московските туроператори.
   
    От няколко дни на московско, а и на руско държавно ниво, туризмът е отделен като самостоятелно. Министърът на спорта в правителството на Москва Николай Гуляев смята обаче, че световното по футбол е доказало, че спортът и туризмът се допълват, когато се развиват заедно. Досега той беше министър и на двата отрасъла в московското кметство.
   
    "В Москва се реализират много държавни програми за развитие на града. Най-голямата е тази, която касае историческият център. Сега всички гости на града могат да се разхождат пеша напълно удобно по красиви улици. Има и различни програми, които се отнасят до транспортната инфраструктура и парковете. Благодарение на тях беше създаден и паркът Зарядие - сега бисер на града", казва Николай Гуляев.
   
    Въпреки санкциите и икономическата криза повече от 3 млрд. евро са вложени в реконструкция на града за трите години, включително 2018 г., преди шампионата. Пешеходните зони, велоалеите и зелените площи в центъра на града са разширени. Покрай централните булеварди са посадени нови дървета - внесени специално от Холандия.
   
    Властите се грижат и за повече от 1000 исторически здания. Дори и да са частна собственост, инвеститорите са задължени да запазят историческия облик на сградата. Пример за това е и централният хотел "Москва" - сега под името "Четири сезона".
   
    Хотелът е построен през 30-те години на миналия век. Градската легенда разказва, че архитектите представили на Сталин два проекта, но така и не разбрали кой от тях е одобрил. Затова от страх - фасадата била построена асиметрична, но така че да отговаря и на двата проекта, представени на Сталин.
   
    Световното първенство показало и че най-много пари чуждестранните туристи в Москва харчат за бижута и маркови дрехи. От неотдавна в центъра на града работят луксозни магазини, където чужденците плащат без ДДС. Подготвя се и единна карта на туриста, която да предвижда отстъпки за гостите на града.
   
    "Включително сме предвидили възможност за безплатно пътуване в московския обществен транспорт по аналогия със световното първенство. Тези запалянковци, които имаха билети за мачовете или пропуски, можеха да ползват безплатно обществения транспорт. предвидени бяха и намаления в някои ресторанти в града", казва Николай Гуляев.
   
    Москва се надява на увеличение на туристическия поток и от Европа.
   
    "Обсъждахме с туроператори от Германия, Великобритания и Австрия и планираме да направим сборни турове, в които да приемаме немскоговорящи или англоезични туристи, или на руски език. Виждаме, че е назряла необходимост, има търсене и ще има сборни турове за чужденци в Москва", казва Татяна Козловская..
   
    За мнозина московчани 15-милионният град си остава тежък за живеене - с големите разстояния и задръствания. Очите на чужденците обаче са други.
   
    "Много съм впечатлена от сградите, от архитектурата и от нощните светлини. Много е красиво", казва Габриела, туристка от Полша.
   
    Тя бърза да разгледа Червения площад. Мястото, където по правило туристите винаги са повече от жителите на Москва.

Източник: trip.dir.bg

Коментари
  Все още няма добавени коментари!
  Всички полета са задължителни!
  Направете своят коментар:    
   Подател:*
 Код за оторизация:
*
Код за оторизация
 Още новини

Архив Новини (819)
Изпрати на приятел  Разпечатай   [Назад] [Начало] [Горе]

Цитирането на материали от ОколоСвета.com е свободно
и става след посочване на източника им!


Раздели
Планински туризъм
Международни екскурзии
Екскурзии в България
Морски туризъм
Селски туризъм
Хоби туризъм
Археологически туризъм
Уикенд

Пешеходен туризъм
Ученически / Ваканционен
Почивен туризъм
Оздравителен / балнеоложки
Екстремен туризъм
Екотуризъм
Ботанически туризъм
Фото туризъм

Ловен туризъм
Винарен туризъм
Културен / фолклорен
Обучение
Недвижими имоти
Празнични пътувания
Конгресен туризъм
Пещерен туризъм


Изгодни резервации на самолетни билети
Избрахме за вас...
Нашето предложение...

www.OkoloSveta.com - Туристически новини | Москва иска да привлича повече туристи
  Приятели: Idi.bg | Хотели | Bultourism.com | ЗаХотелите | Силистра Online | Казанлък.com | Online Калкулатори | Списание за туризъм | MyHoliday.bg | Сандански.org | БГсервизи.info
Спаси, дари на... Гласувайте за този сайт в БГ чарт Оказион за бебешки и детски стоки КнигИко.com - онлайн книжарница за бизнес, туризъм, ресторантьорство All Traveling Sites
 "3 мекс" EООД, 2007 - 2019. Всички права запазени!
e-mail: info@okolosveta.com