dolu
05_01
05_03
  Начало  |  Новини  |  Тур оферти  |  Самолетни билети  |  Каталог  |  Книга за гости  |  Реклама  |  За сайта
      Четвъртък, 28 Май 2020 г.
06
Континенти
Европа
Австралия и Океания
Азия
Антарктида
Африка
Северна Америка
Южна Америка
Държави
Анкета
Доволни ли сте от състоянието на плажовете у нас?

По-скоро да
По-скоро не
Не мога да преценя
   

Виж резултатите
Онлайн околосветско пътешествие
Online книжарница
Снимка - Месопотамия
Месопотамия
Цена:
18.00 лв.

НовинитеRSS - Последни новини
  Откъде Европа трябва да чака най-много туристи това лято
  06 Юни 2019 г. [68 прочитания]

    Представителите на най-пътуващите нации извън Европа правят все повече планове да посетят Стария континент това лято. Това показват резултатите от изследването "Барометър за далечни пътувания" (Long-Haul Travel Barometer), съвместна инициатива на Европейската комисия за пътувания, Европейската туристическа асоциация и сдружението на европейските железопътни компании Eurail. Те са проучили нагласите за пътуване в Европа между май и август 2019 г. на туристите от Бразилия, Китай, Япония, Русия и САЩ.
   
    Франция, Италия, Великобритания, Германия са най-търсените дестинации, но съседните на България Румъния и Сърбия са успели да направят пробив на китайския пазар и вече са разпознаваеми там. Руснаците пък залагат на съседната за тях Финландия и морска почивка в Гърция, се вижда от публикуваните данни.
   
    Въпреки опасенията за забавяне на световния растеж и политическото напрежение между водещите икономики, нагласите за пътуване към Европа се оказват оптимистични за летния период както в Китай, така и в Бразилия. Според последните резултати индексът за двата пазара се е подобрил с четири пункта спрямо същия период на миналата година, се казва в прессъобщението.
   
    Над половината от анкетираните китайци посочват, че искат да посетят Европа през лятото. Според авторите на проучването интересът следва успеха на 2018 г., обявена за Година на туризма между ЕС и Китай постигнатата по-добра въздушна свързаност и визовите облекчения в някои европейски държави.
   
    70% от потенциалните китайски посетители планират да останат в Европа между 7 и 14 нощувки като посетят средно четири държави през това време. Франция и Германия са традиционни лидери по интерес от тяхна страна, но няколко други европейски държави са увеличили значително разпознаваемостта си сред тях през последните 12 месеца. Това са Хърватия, Италия, Унгария, Монако, Румъния, Сан Марино и Сърбия.
   
    В Бразилия всеки двама от пет запитани са казали, че планират да посетят Европа. Оптимизмът, породен от смяната на правителството и успокояването на лихвите подкрепя плановете за почивка, но местните потребители все още са предпазливи заради слабото представяне на икономиката, коментират авторите на проучването. Туристите от Бразилия търсят в Европа местната храна, историческите забележителности и природата като Португалия (49%) и Франция (36%) са двете най-желани дестинации.
   
    Интересът на руснаците, позатихнал в началото на 2019 г., се съживява като посещението на Германия е приоритет номер 1. По-голямата част (70%) от руските участници в проучването, планират да прекарат между 7 и 14 нощувки в региона. По малко над 10 на сто избират да почиват съответно във Финландия, Гърция, Италия или Турция.
   
    Плановете за пътуване в САЩ са по -хладни, а индексът спада от 103 пункта в началото на годината до 96 за летните месеци. Само 27% от респондентите в САЩ възнамеряват да посетят Европа между май - август 2019 г. Мнозинството желаят да отидат във Франция и Италия, където основното им занимание ще е да разглеждат забележителности.
   
    Влошаването на японската икономика през първото тримесечие на 2019 г. рефлектира върху доверието на потребителите там и плановете им да харчат за пътуване. Само 18% от участвалите в допитването японци планират да пътуват до Европа през лятото като над половината ще останат за по-малко от седмица. 40% залагат на пътуване до Франция, 26% - до Германия.

Източник: Дневник.bg

Коментари
  Все още няма добавени коментари!
  Всички полета са задължителни!
  Направете своят коментар:    
   Подател:*
 Код за оторизация:
*
Код за оторизация
 Още новини

Архив Новини (801)
Изпрати на приятел  Разпечатай   [Назад] [Начало] [Горе]

Цитирането на материали от ОколоСвета.com е свободно
и става след посочване на източника им!


Раздели
Планински туризъм
Международни екскурзии
Екскурзии в България
Морски туризъм
Селски туризъм
Хоби туризъм
Археологически туризъм
Уикенд

Пешеходен туризъм
Ученически / Ваканционен
Почивен туризъм
Оздравителен / балнеоложки
Екстремен туризъм
Екотуризъм
Ботанически туризъм
Фото туризъм

Ловен туризъм
Винарен туризъм
Културен / фолклорен
Обучение
Недвижими имоти
Празнични пътувания
Конгресен туризъм
Пещерен туризъм


Изгодни резервации на самолетни билети
Нашето предложение...

www.OkoloSveta.com - Туристически новини | Откъде Европа трябва да чака най-много туристи това лято
  Приятели: Idi.bg | Хотели | Bultourism.com | ЗаХотелите | Силистра Online | Казанлък.com | Online Калкулатори | Списание за туризъм | MyHoliday.bg | Сандански.org | БГсервизи.info | 
 "3 мекс" EООД, 2007 - 2020. Всички права запазени!
e-mail: info@okolosveta.com