dolu
05_01
05_03
  Ќачало  |  Ќовини  |  “ур оферти  |  —амолетни билети  |   аталог  |   нига за гости  |  –еклама  |  «а сайта
      Ќедел€, 18 ‘евруари 2018 г.
06
 онтиненти
≈вропа
јвстрали€ и ќкеани€
јзи€
јнтарктида
јфрика
—еверна јмерика
ёжна јмерика
ƒържави
¬ сайта
  ‘орум:422
  —татии:506
  ќферти:173
  Ќовини:953
  —нимки:2037
   аталог:231
  ѕътеписи:949
   онкурси:6
   нижарница:10
  ѕотребители:3762
јнкета
ƒоволни ли сте от състо€нието на плажовете у нас?

ѕо-скоро да
ѕо-скоро не
Ќе мога да прецен€
   

¬иж резултатите
ќнлайн околосветско пътешествие
Online книжарница
RSS Feeds
RSS Feeds
  Ќовини
  ќферти

ќфертиRSS - ѕоследни оферти
   онтинент: јзи€
  ƒържава: »нди€
  –аздел: ћеждународни екскурзии
  “ип: ≈кскурзии
  ÷ена: 3323 лв.
»нди€ Ц «латни€т триъгълник, храмовете на Kама —утра и диви€т св€т на тигрите (27.04. Ц 06.05.2018)
 47 разглеждани€ от 09 јвгуст 2017 г.

  ћаршрут: —офи€/ ¬арна Ц »станбул Ц ƒелхи Ц –антамбор Ц ƒжайпур Ц јгра Ц ƒжанси Ц  аджураху Ц ƒелхи Ц »станбул Ц ¬арна/—офи€
  10 дни/ 7 нощувки
  ƒати: 27.04.2018 Ц 06.05.2018
  ѕакетна ÷≈Ќј за –јЌЌќ «јѕ»—¬јЌ≈ при отпътуване от —ќ‘»я: 1699 евро / 3323 лв. при записване до 31.10.2017
  ѕакетна ÷≈Ќј за –јЌЌќ «јѕ»—¬јЌ≈ при отпътуване от ¬ј–Ќј: 1699 евро / 3323 лв. при записване до 31.10.2017
  —тандартна цена за отпътуване от —офи€: 1799 евро / 3519 лв. с включени летищни такси .
  —тандартна цена за отпътуване от ¬арна: 1799 евро / 3519 лв. с включени летищни такси .
   огато ’ристофор  олумб слага началото на знаменитото си морско пътешествие на запад в кра€ на XV век, едва ли е очаквал да стъпи на земите, които по-късно очертаха контурите на Ќови€ св€т. ¬еликите географски открити€ станаха възможни заради бл€на по една приказна страна, примамваща европейските империи със своите несметни богатсва. »нди€ Ц древна и модерна, екзотична и изкусителна. “акава е била н€кога, такава е и днес! ѕредлагаме ви пътешествие из тази уникална страна, което ще ви отведе в древните градове на »нди€, образуващи т. нар. «латен триъгълник. ўе видите едно от новите седем чудеса на света Ц “адж ћахал. ўе усетите изкусителната като женска плът »нди€ със знаменитите ѝ храмове на  ама —утра » най-сетне: ще проникнете и в света на дивата природа, посещавайки един от най-известните в страната резервати на тигри.
  ѕредимства в програмата:
  ѕолети с една от най-добрите авиокомпании Ц “урски авиолинии
  Ќастан€ване в много добри 4-звездни хотели
  »зключително разнообразие на туристически дестинации, представ€щи древна и съвременна »нди€, включително световноизвестни обекти на ёЌ≈— ќ Ц забележителностите в ƒелхи; храма јкшардам, –антамбор, ƒжайпур Ц розови€т град, јгра и “адж ћахал, ќрша,  аджураху и храмовете на  ама —утра
  ≈зда на слонове, сафари в тигров парк и други запомн€щи се атракции
  –азумно съотношение между качество и цена на туристически€ продукт
  ¬одач-преводач на ДЅо€на-ћ√Ф по време на ц€лото пътуване
 
  ѕрограма
  ƒен 1: —офи€/¬арна Ц ƒелхи
  ѕолет от —офи€ в 10:00 с една от най-добрите авиокомпании Ц Turkish Airlines.  ацане в »станбул в 11:25 ч.
  ѕолетът от ¬арна е в 15:50 ч. и пристигане в 17:00 ч.
  »злитане от »станбул в 20:15 ч.
  ƒен 2: —толицата ƒелхи в древността и днес
   ацане в индийската столица в 04:35 Ц град на истински контрасти и многообразие. “рансфер и настан€ване в хотел ДPiccadillyФ 4* (http://www.piccadilyhotels.com/) или подобен.
  —лед закуска ще направим обзорна екскурзи€ из космополитната пъстроцветна столица, в ко€то €рко се откро€ват двете й основни части: стари€т град и изградени€т по проекти на британски архитекти Ќю ƒелхи. ўе се запознаем с уникалното творение на човешката мисъл  утуб ћинар Ц най-гол€мото минаре в света, част от световното културно наследство на ёЌ≈— ќ. ÷ели€т комплекс очарова със сво€та архитектурна палитра от руини от ƒревността до —редновековието. ѕо-нататък ще посетим един от най-забележителните храмове на бахайската религи€ Ц храма Ћотус, разположен сред разкошен парк. “ой впечатл€ва със сво€та архитектура във формата на лотусов цв€т с прекрасни бели листа от мрамор Ц символ на мир, чистота, любов и разбирателство. ¬ Ќю ƒелхи се пригответе да видите емблематичната арка Уѕортата на »нди€Ф, главни€ булевард –адж Ѕаван, където се провежда колосални€ по мащабите си военен парад за ƒен€ на –епубликата (26 €нуари), ƒвореца на президента, построен във викториански стил по времето на колониалната епоха, и овалната сграда на ѕарламента. —лед кратка почивка за об€д ще се насочим към стари€ град ƒелхи, за да зърнем най-гол€мата джами€ в јзи€ ƒжама ћасджид, „ервени€ форт, построен през ’V≤≤ век от мугълски€ император Ўах ƒжахан. ј за финал сме запазили јкшардам Ц най-големи€т храмов комплекс в »нди€. √рандиозно творение на човешката ръка, построено за 5 години с участието на 11 000 доброволци! —амо скулптурите на садуси/просветени йоги/, поклонници, учители и божествени персонажи набро€ват 20 000! «авръщане в хотела. ¬ечер€ и нощувка.
  ƒен 3: ƒивата »нди€
  —лед закуска посещение на храмовете Ћаксми Ќара€н и Ѕангла —ахиб √урудвара. —ледва трансфер до ж.п. гарата, за да се отправите с експресен влак в 13:15 ч. за –антамбор, където пристигате в 18:00 ч.
  “рансфер до хотел ДTiger denФ 4* (http://www.tigerdenresort.com/index.php) или подобен. ¬ечер€. Ќощувка.
  ƒен 4: –антамбор Ц леговището на тигрите
  –ано сутринта ви предстои сафари с джипове в един от най-известние в страната резервати на тигри, открит за туристически посещени€ през 1955 година.¬ечер€ и нощувка
  ƒен 5: ƒжайпур Ц розови€т град
  —утрешно сафари в джунглата. «акуска и отпътуване за ƒжайпур, наричан Ђ–озови€т градї заради оцветените в розово фасади, ƒжайпур ще ни пренесе в дворците и разкоша на могъщи владетели от преди н€колко столети€. —лед пристигане разходка по уличките и местните пазари с рикши, където ще се усетите местни€ цветен живот, ароматни подправки и бит.
  Ќастан€ване в хотел ДMan SinghФ 4* (http://www.mansinghhotels.com/Hotel-Mansingh-Jaipur/overview) или подобен. ¬ечер€ и нощувка.
  ƒен 6: ƒжайпур
  –ано сутринта ни предстои екзотична разходка на слонове до приказни€ форт јмбер, известен и като Ђћалката китайска стенаї.“ова е първата столица на държавата –аджастан, основана през ’V≤≤≤ век от династи€та ƒжай —ингх. ѕокрай дворцовите ритуали в крепостта ще надникнем и в тайни€ живот на харема на махараджата. —лед об€д ще посетим √радски€ дворец, където ще видим богатата колекци€ от тъкани и облекла на махараджата и семейството му, както и най-големи€ в света сребърен съд за вода с вместимост почти 400 литра! ћахараджата —авай ƒжай —ингх ≤≤ създава и знаменитата —лънчева обсерватори€, ко€то и до днес, 300 години по-късно, отчита времето перфектно!
  ¬ечер€. Ќощувка.
  ƒен 7: ’рамовете на любовта
  —лед закуска отпътуване към јгра. ѕървата ни спирка е древни€т ‘атерпурх —икри Ц столица на великата мугълска импери€, основана от могъщи€ владетел јкбар ¬елики през ’V≤ век. ѕросъществувала само 15 години, въпреки разкошни€ си облик, столицата отива в небитието и оттогава носи и името ћъртви€ град. ѕродължаваме за јгра, където ни очаква срещата с едно от новите седем чудеса на света Ц “адж ћахал. ≈то ни пред перлата на »нди€ Ц гробницата “адж ћахал Ц храм на вечната и силна любов. Ѕ€лата, грациозна, внушителна и уникална по рода си гробница е изградена от мрамор и скъпоценни камъни от велики€ мугълски владетел Ўах ƒжахан в памет на любовта на негови€ живот Ц съпругата му ћумтаз ћахал (възвишената в двореца), ко€то го е придружавала при всички негови военни походи. —ледващата спирка е „ервени€т ‘орт јгра Ц м€стото, откъдето заточени€т император Ўах ƒжахан през последните години от живота си с тъга е гледал “адж ћахал Ц вечни€т дом на любимата му съпруга. ўе имате възможност за бл€скав завършек на ден€ Ц вечерни€т спектакъл Ђ алакрити-—агата за любовтаї, в който ще проследите Ђна живої ц€лата вълнуваща истори€ на “адж ћахал. ћузиката, танците, сценографи€та, актьорската игра достав€т огромно естетическо удоволствие и се радват на изключителен интерес. ¬ечер€ и нощувка в хотел ДMansingh PalaceФ 4* (http://www.mansinghhotels.com/agra.aspx) или подобен.
  ƒен 8:  репостта и дворците на ќрча
  Ќапускаме хотела сутринта, за да вземем в 8.15 ч. влака за гр. ƒжанси (1-ва класа Ц климатик; продължителост около 2.30 часа). ќтправ€ме се с автобус до известните храмове на  аджурахо, като по път ще посетим ќрча. “ова е малък средновековен град, основан през ’V≤ век, известен с непристъпната си крепост и разположените в не€ н€колко дворци с уникални стенописи, съхранени в автентичен вид. (–азсто€ние от ƒжанси до  аджурахо Ц 170 км/ 3 ч)
  ѕристигане в  аджурахо в късни€ следоб€д и настан€ване в хотел ДUsha BundelaФ 4 * (http://www.ushalexushotels.com/khajuraho/) или подобен. ¬ечер€ и нощувка.
  ƒен 9:  аджурахо и храмовете на  ама —утра
  —лед закуска ще посветим ден€ за разглеждане на световноизвестните храмови комплекси в  аджураху (в източната и западната част), които са в листата на ёЌ≈— ќ и са наричани още У’рамовете на  ама —утраФ. ¬с€ка стена, фасада и колона от свещените монументи, датиращи от периода 950 Ц 1050 г. от импери€та „андела, са покрити с исторически и митични персонажи, като често на тези картини са изобразени открити еротични сцени. Ќа фона на уникалните храмове / от 85 са останали 22/ ще научим и легендата за греховната любовна среща на красавицата ’емавати и бога на Ћуната, след ко€то възниква този световен феномен. —таринните храмове са отличен декор, сред който танцуват местни красавици. Ќеслучайно  аджурахо вс€ка година е домакин на един от най-големите танцови фестивали в »нди€ с участието на изпълнители от ц€лата страна.
  “рансфер до ƒжанси, отпътуване с влак (1-ва класа Ц климатик) до ƒелхи. ѕристигане в индийската столица ƒелхи в 22:40 ч. “рансфер до летище, къдете ще сте около полунощ.
  ƒен 10: ƒелхи
   ратко време за почивка в луксозните стаи и салони на летището. —ледва чекиране за полета. ќтпътуване за Ѕългари€ в 06:15 ч.  ацане в »станбул в 10:30 ч. ѕолет за —офи€ в 19:25 и пристигане в 20:45 ч.
  ѕолетът за ¬арна е в 12:40 ч., пристигане в 15:05 ч.
  ÷ената включва:
  —амолетен билет —офи€/¬арна Ц »станбул Ц ƒелхи Ц »станбулЦ ¬арна/—офи€ с “урски авиолинии
  Ћетищни такси Ц 290 евро/567 лв. (към 06.07.2017). “очни€т размер се фиксира в момента на издаване на билетите. ѕри пром€на на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
  7 нощувки със закуски и вечери в хотели 4* (1 в ƒелхи, 2 в –антамбор, 2 в ƒжайпур, 1 в јгра и 1 в  аджураху)
  –анно настан€ване в ƒелхи на първи€т ден
  ¬ходни такси на обектите, упоменати в програмата
   лиматизиран транспорт в »нди€
  “ранспорт с влак Ц м€сто в първа класа с климатик
  ≈кскурзоводско обслужване по време на ц€лата програма на английски/ руски език
  ¬сички трансфери, упоменати в програмата
  —ити тур на ƒелхи
  ƒве сафарита в национален парк Д–антамборФ
  –азходка с ришка в ƒжайпур
  —ити тур на ƒжайпур
  ѕосещение на селцето јбханери по път за јгра
  ѕосещение на древни€т град ‘атехпур —икри
  ѕосещение на “адж ћахал и јгра форт в јгра
  ѕосещение на крепостта ќрча и храма –ам –а€
  ѕосещение на храмовете на  ама —утра в  аджураху
  ћедицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек на «  ДћондиалФ
  ¬одач Ц преводач от фирмата организатор
  ÷ената не включва:
  бакшиши за местните екскурзоводи, за пренас€не на багажа в хотелите и бакшиши в ресторантите Ц 30 евро/ 59 лв. —ъбират се по време на трансфера в ƒелхи от водача на групата
  лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.)
  неупоменати в програмата услуги
  туристическа виза за »нди€ 105 лв Ц заплаща се в офисите на ДЅо€на-ћ√Ф при резерваци€.
  ћинимален брой участници: 10
  ”слови€ за записване и начин на плащане:
  ƒепозит: 600 евро/ 1200 лв. при подписване на договор.
  ƒоплащане до 40 дни преди датата на отпътуване
  ѕаспортен и визов режим за граждани на Ѕългари€, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинаци€.
  Ќеобходима ваксина: Ќ€ма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквани€ в дестинациите по програмата.
  ƒќѕЏЋЌ»“≈ЋЌ» ”—Ћќ¬»я:
  - “уроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата
  - ÷ените са изготвени при следни€ валутен курс: 1 USD = 1,80 лв. и при увеличение или намаление на курса в размер на 5% “  ДЅо€на-ћ√Ф си запазва правото да преизчисли посочените цени до 21 дни преди пътуването.
  - предлагаме на своите клиенти и застраховка Ђќтказ от пътуванеї Ц за повече информаци€ попитайте в офисите ни.
  - Ќеобходими документи за издаване на туристическа виза Ц след настъпилите промоени от 20.06.13 подаването на виза задължително става лично
  o ѕопълване онлайн на визов формул€р http://www.indembsofia.org/bg/consular/visa/
  o международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;
  o 1 цветна снимки с размер 5.08 x 5.08 см
  o 105 лв такса
  Ќасрочва се предварително среща в »ндийско консулство, като по време на срещата се взимат пръстови отпечатъци от всеки от пътуващите.
  - Ќ€ма такса за влизане или излизане от страната
  Ќепълнолетни, пътуващи сами или само с едини€ родител Ц нотариално заверено родителско разрешение.
  ‘ирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка Ђќтказ от пътуванеї Ц от 2%, за повече информаци€ попитайте в офисите ни.
  «астраховките ѕомощ при пътуване в чужбина и ќтм€на на пътуване се сключват с Д«ƒ ≈¬–ќ»Ќ— јƒФ или ћондиал јсистанс.
    ћакланд “равел ≈ќќƒ
  гр. —офи€, бул. ÷ар ќсвободител є17ј
  тел: 02/943 8585; 02/943 8484
  e-mail: office@maclandtravel.com
  web: www.maclandtravel.com

  ¬иж всички оферти от ћакланд “равел ≈ќќƒ


»зпрати на при€тел  –азпечатай   [Ќазад] [Ќачало] [√оре]

÷итирането на материали от ќколо—вета.com е свободно
и става след посочване на източника им!


–аздели
ѕланински туризъм
ћеждународни екскурзии
≈кскурзии в Ѕългари€
ћорски туризъм
—елски туризъм
’оби туризъм
јрхеологически туризъм
”икенд

ѕешеходен туризъм
”ченически / ¬аканционен
ѕочивен туризъм
ќздравителен / балнеоложки
≈кстремен туризъм
≈котуризъм
Ѕотанически туризъм
‘ото туризъм

Ћовен туризъм
¬инарен туризъм
 ултурен / фолклорен
ќбучение
Ќедвижими имоти
ѕразнични пътувани€
 онгресен туризъм
ѕещерен туризъм


»згодни резервации на самолетни билети до »нди€
÷ени на билети до »нди€
»збрахме за вас...
‘отогалери€
Ќашето предложение...


ќнлайн магазин за парфюми и козметика
www.OkoloSveta.com - »нди€ Ц «латни€т триъгълник, храмовете на Kама —утра и диви€т св€т на тигрите (27.04. Ц 06.05.2018) - “уристически оферти, почивки, екскурзии
  ѕри€тели: Idi.bg | ’отели | Bultourism.com | «а’отелите | —илистра Online |  азанлък.com | Online  алкулатори | —писание за туризъм | MyHoliday.bg | —андански.org | Ѕ√сервизи.info
—паси, дари на... √ласувайте за този сайт в Ѕ√ чарт ќказион за бебешки и детски стоки  ниг»ко.com - онлайн книжарница за бизнес, туризъм, ресторантьорство All Traveling Sites
 "3 мекс" Eќќƒ, 2007 - 2018. ¬сички права запазени!
e-mail: info@okolosveta.com