dolu
05_01
05_03
  Начало  |  Новини  |  Тур оферти  |  Самолетни билети  |  Каталог  |  Книга за гости  |  Реклама  |  За сайта
      Вторник, 13 Ноември 2018 г.
06
Континенти
Европа
Австралия и Океания
Азия
Антарктида
Африка
Северна Америка
Южна Америка
Държави
В сайта
  Форум:422
  Статии:515
  Оферти:238
  Новини:835
  Снимки:2037
  Каталог:231
  Пътеписи:949
  Конкурси:6
  Книжарница:10
  Потребители:3774
Анкета
Доволни ли сте от състоянието на плажовете у нас?

По-скоро да
По-скоро не
Не мога да преценя
   

Виж резултатите
Онлайн околосветско пътешествие
Online книжарница
RSS Feeds
RSS Feeds
  Новини
  Оферти

ОфертиRSS - Последни оферти
  Континент: Европа
  Държава: Чехия
  Място: Прага
  Раздел: Международни екскурзии
  Тип: Екскурзии
  Цена: 699 лв.
Априлска ваканция в Златна Прага (Дата: 31.03.2019)
 18 разглеждания от 05 Септември 2018 г.

  С НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛ IBIS OLD TOWN 3*
  самолетна екскурзия до Прага с обслужване на български език, водач от България!
 
  Дати: 31. март 2019
 
  Прага е един от най-красивите градове в Европа, съчетал в себе си впечатляваща история и съвременен дух. Прага е архитектурен шедьовър, неповторимо съчетание на стилове от различни периоди – барок, рококо, романтизъм, кубизъм, готика..потопете се в магията на миналото, в реставрираните и запазени завинаги архитектурни шедьоври, в които местните хора вплитат умело своята съвременност. Този град, творение на природата и на човешкия гений, предизвиква възторг и оставя дълбока следа в паметта и сърцето на всеки, докоснал се до неговата архитектура, старинни улици и църкви, до музеите, дворците и богатите съкровища, до неговите жители, отнасящи се с преклонение към огромното културно-историческо наследство.
 
  Акценти:
  - директен полет с удобни полетни часове
  - 4 нощувки в хотел Ibis Old Town в центъра на Прага
  - екскурзоводско обслужване на български език от професионален екскурзовод
 
  Програма “Априлска ваканция в Прага”:
 
  Първиден31.03.2019,неделя:
  Среща на летище София, Терминал 2 и отпътуване с директен полет на България Ер до Прага. Трансфер до хотела в Прага и настаняване.
  Информационна среща с полезна практична информация за престоя в Прага. Разходка до централния Староместки площад, заобиколен от емблематични сгради в изящни архитектурни стилове – двореца Кински в стил рококо (националната галерия на Прага), готическата църква “Дева Мария пред Тин”, паметникът на Ян Хус, бароковата църква Св. Никола, старото кметство и часовникова кула Орлой с емблематичния астрономически часовник на Прага от 15 век.Нощувка.
 
  Втори ден.01.04.2019,понеделник:
  Закуска.
  “От Пражката крепост до Стария Град на Прага” – туристическа програма с местен лицензиран екскурзовод на български език (включена в цената, ползва се градски транспорт; Продължителност: около 3 часа): трите двора на най-важния символ на Бохемия - Пражката крепост, служела за резиденция на князе и крале (днес – седалище на Президента на Чехия) и готическата катедрала “Свети Вит” с витражите от цветно стъкло, един от които – дело на прочутия майстор на сецесиона Алфонс Муха. Ренесансовият дворец Шварценберг и бароковият дворец Щернберг (и двата – част от националната галерия на Прага) са разположени на Храдчанския площад, откъдето пред нас ще се открие величествена гледка към река Вълтава и цяла Прага със забележителните и кули. Обиколката ще продължи по улица Нерудова към Малостранския площад към бароковия храм Св. Николай, а романтичните малострански улички ще ни изведат до Малтийския площад и артистичната ”стена на Джон Ленън” – емблематично цветно място за изява на млади по дух хора от цял свят. Продължаваме към остров Кампа и мостчето на влюбените над Дяволския канал, за да се качим на най-голямата забележителност на Прага – Карловия мост (XIV в.), наричан още “галерия на открито”, заради внушителните скулптури на светци, разположени от двете му страни и заради неповторима творческа атмосфера, създавана от местните художници, карикатуристи и улични музиканти. След като докоснем традиционно най-старата запазена статуя на моста – тази на чешкия светец Йоан от Непомук, за да сбъднем поне едно желание, продължаваме към Карловия университет и комплекс Клементинум, където се намира най-красивата барокова библиотека на Прага. Разходката ще приключи на Староместкия площад, тесните калдаръмени улички около който примамват да се “изгубиш” в пъстрата какафония от дюкянчетата за сувенири, галерии, изкусителни кафенета и бирарии.
  Свободно време.
 
  *По желание следобяд /с предварителна заявка и заплащане/: “Кутна Хора-магията на Средновековието” - автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език. Разположен на 60 км. от Прага, градът е втори по значение в Бохемия след Прага. До края на ХIII век в него се добива една трета от среброто в Европа, а по-късно става той става и седалище на кралската власт. Заради прекрасните запазени сгради с типична готическа архитектура от Средновековието и специфичната спираща дъха панорама, Кутна Хора е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Екскурзията включва пешеходна разходка в историческия център на града – величествената готическа църква Св. Варвара - оказала влияние върху архитектурата на цяла Централна Европа, Италианския двор – мястото, в което са сечени първите сребърни грошове, уникалната църква-костница в Седлец от 14 век, чийто внушителен интериор е направен от 40 000 човешки скелета.Нощувка.
 
  Трети ден. 02.04.2019, вторник:
  Закуска.
  *По желание /с предварителна заявка и заплащане/: “Замъкът Хлубока и Чешки Крумлов” - целодневна автобусна екскурзияс местен екскурзовод на български език. Чехия има безброй замъци, но нито един не може да се мери по „приказност” с Хлубока. Това е замъкът, в който са снимани редица приказки, замъкът на чешките филмови принцеси. Построен през 13-ти век в английски готически стил, той често сменя господарите си през вековете, а днес представлява впечатляващ калейдоскоп от различни стилове – готически, ренесанс, барок и романтизъм. Обиколката в замъка смайва с пищните дърворезби още във входната зала, с кръглите салони и читални в кулите, с изрисуваните тавани, както и с интересни предмети от бита като златната шейна, рицарските доспехи, а също и едни от първите телефон и прахосмукачка.
  Чески Крумлов е разположен между живописните извивки на река Вълтава. Прекрасните лъкатушещи улички, запазили своя средновековен облик, ще ви очароват с цветните фасади на сградите, приютили занаятчийски дюкянчета, китни ресторантчета, музеи и галерии. Обиколката започва в подножието на най-голямата забележителност – замъкът, който е бил седалище на управляващите фамилии. Кръглата му кула в ренесансов стил, украсена с астрологични и алхимични знаци, присъства на всички панорами на града. Минавайки по малките улички, ще стигнем до готическата църква „Св. Вит” с впечатляващ интериор. Централният площад на град е запазил вида, който е имал от средновековието: квадрат, обрамчен от къщи с готически и ренесансови фасади, свързани една с друга с пъстри аркади. Ако отделите от свободното си време за хубав обяд, можете да опитате традиционното ястие с шаран, който е местният специалитет.Нощувка.
 
  Четвърти ден. 03.04.2019, сряда:
  Закуска. Свободно време за самостоятелни разходки или екскурзия по желание:
  *По желание /с предварителна заявка и заплащане/: “Дрезден и терасата на граф Брюл” – целодневна автобусна екскурзияс екскурзовод на български език: Дрезден е един от най-красивите градове на територията на Германия по поречието на река Елба. Пешеходна разходка в Стария Град с панорамно разглеждане на Земперопер, Дрезденския дворец, стената на Саксонските князе – изработена от 23 000 порцеланови плочки, Съкровищницата, църквите Хофкирхе и Фрауенкирхе, музеят на модерното изкуство Албертина, “терасата на граф Брюл”, известна още като Балконът на Европа, бароковия дворец Цвингер, състоящ се от 4 сгради с музейни експозиции, най-известна от които е Дрезденската картинна галерия “Старите майстори” и градините му.
  *По желание /с предварителна заявка и заплащане/: 20,30 ч - Бутиков джаз круиз по р. Вълтава с тристепенна вечеря и джаз концерт на живо./Нощувка.
 
  Пети ден. 04.04.2019, четвъртък:
  Закуска.
  Свободно време.
  Трансфер до летището. Отпътуване за София с директен полет на България Ер.
 
  Идеи за свободното време:
  - Възможност за самостоятелна разходка в района на Вацлавския площад и Стария Град с криволичещи романтични улички, които често се превръщат в импровизирани сцени за джаз концерти. Многобройните малки ресторантчета работят до много късно и предлагат вкусна традиционна местна кухня, както и чешка бира от най-добро качество.
  - Възможност за самостоятелно посещение музеите на Прага – Художествената галерия, Музея на Сметана, на Алфонс Муха или на Франц Кафка (детайлна информация за музеите относно работно време, входни такси и други ще получите от екскурзовода по време на пешеходните турове);
  - Възможност за самостоятелна разходка до кулата Петржин, която се издига в централната част на града на едноименния хълм, покрит с цветни алеи и предлагащ невероятна панорамна гледка към цяла Прага. Изкачването е пеша или с малък трамвай, движещ се по въжена линия.
  - Възможност за самостоятелно посещение на зоологическата градина в Прага – едно от най-посещаваните места в чешката столица – разполага с 10 павилиона, 150 експозиции, 2 ресторанта, 7 бюфета, седалков лифт, влакче, миниатюрен басейн, катерушки и 570 декара площ.
 
  Хотел по програмата “Априлска ваканция в Прага”:
 
  Хотел Ibis Praha Old Town 3* е разположен в сърцето на Стария град на Прага, на емблематичния площад на Републиката, в непосредствена близост до кулата Прашна Брана и един от най-големите търговски центрове на Прага – Palladium. Всички стаи разполагат с климатик, душ и тоалетна. Хотелът предлага богата закуска на блок-маса. На 100 метра от хотела се намира и трамвайна спирка на различни линии, осигуряващи лесен достъп и до по-отдалечени точки на града, като Пражкия замък, Петржинската кула, Техническия музей и други. Туристически автобуси не могат да спират непосредствено пред хотела, поради централната му локация. Налага се кратко придвижване пеша от паркинг, разположен в близост до хотела.
 
  Условия за записване:
  Депозит 30% при записване; доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване!
  Лична карта с минимална валидност 6 месеца, считано от датата на пристигане в България; за деца под 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариална заверен документ-декларация от единия или съответно от двамата родители! Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации.
 
  Промоционална цена за ранни записвания до 30.11.2018
  31.03.2019 - 4 нощувки
  На човек в двойна стая - 699 лв
  Трети възрастен в двойна стая - 659 лв
  Дете 2-11,99 г. на допълнително легло в двойна стая - 580 лв
  Единично настаняване - 929 лв
 
  Стандартна цена
  31.03.2019 - 4 нощувки
  На човек в двойна стая - 749 лв
  Трети възрастен в двойна стая - 719 лв
  Дете 2-11,99 г. на допълнително легло в двойна стая - 630 лв
  Единично настаняване - 1029 лв
 
  Цената включва:
  - самолетен билет София – Прага – София с директен полет на България Ер
  - летищни такси, ръчен и чекиран багаж до 23 кг
  - 4 нощувки със закуска в хотел Ibis Praha Old Town 3* (Praha 1 – център)
  - трансфери летище – хотел – летище;
  - туристическа програма “От Пражката крепост до Стария Град на Прага” с местен лицензиран екскурзовод на български език;
  - разходка в Стария Град на Прага;
  - медицинска застраховка с покритие 5 000 евро;
  - водач от България
 
  Цената не включва:
  Ползване на слушалки с аудио система за връзка с екскурзовода: 2 евро на човек на ден (на място);
  Разходи за градски транспорт – мин.3-4 билета по 24 CZK~1 € или карта за цялата градска мрежа за 3 дни 310 CZK~13 €;
  ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ /по желание; заявяват се и се заплащат в България, най-късно 30 дни преди отпътуването/:
  1. “Кутна Хора – магията на Средновековието”- полудневна автобусна екскурзия: 72 лв на човек при мин. 15 записани туристи; За деца 2-11,99 г.: 54 лв (Маршрут: Прага – Кутна Хора: 60 км.; Продължителност: около 6 часа; Включва транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език); Цената НЕ включва: ползване на слушалки (задължително) – 2 € на човек; входна такса за Костницата в Седлец: ~75 CZK; входна такса за катедралата Св. Варвара: ~120 CZK. Туристите, които не желаят да заплащат входна такса, изчакват за кратко групата пред всеки обект.
 
  2. “Замъкът Хлубока и Чешки Крумлов” - целодневна автобусна екскурзия: 89 лв на човек при мин. 15 записани туристи; За деца 2-11,99 г.: 62 лв (Маршрут: Прага -Чешки Крумлов: 170 км.; Продължителност: около 9 часа; Включва транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език. Цената НЕ включва входната такса за замъка “Хлубока”; заплаща се индивидуално на място – около 9 EUR)
 
  3. “Дрезден и терасата на граф Брюл“ - целодневна автобусна екскурзия: 95 лв на човек при мин. 15 записани туристи; За деца 2-11,99 г.: 85 лв (Маршрут: Прага – Дрезден: 150 км.; Продължителност: около 8 часа; Включва транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език); Цената НЕ включва: ползване на слушалки (задължително) – 2 € на човек;
 
  4. Круиз по Вълтава: 27 лв за възрастен; 17 лв за деца 3-11 г.
  Цената включва билет за разходка по Вълтава с туристически кораб (1 час) и такса резервация.
 
  5. Бутиков круиз по Вълтава с оригинален джаз-блус концерт на живо (вечерен):
  Опция 1: 59 лв на човек (включва билет с гарантирано място, аперитив за “добре дошли”; не включва храна);
  Опция 2 с вечеря: 90 лв на човек (включва билет с гарантирано място, аперитив за “добре дошли”, вечеря по предварително заявено меню /предястие, основно ястие - пилешко, свинско или вегетарианско по избор и десерт/ – моля, заявете вида меню с резервацията, направеният избор не може да се променя)
  Цената включва: круиз по Вълтава /около 2,5 ч./, меню по избор, напитка за “добре дошли”, концерт с изпълнения на живо на популярни чешки джаз музиканти, такса резервация.
  Цената не включва: напитки и трансфер до пристанището, което се намира в центъра на Прага.
 
  !!!ВАЖНО!!! Всички допълнителни турове са свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат заявени и предплатени заедно с резервирането на туристическия пакет в България.
 
  Информация за входни такси:
  Костница, Кутна Хора: ~75 CZK
  Катедрала Св. Варвара: ~120 CZK
  Монетен двор, Кутна Хора: ~85 CZK
    Макланд Травел ЕООД
  гр. София, бул. Цар Освободител №17А
  тел: 02/943 8585; 02/943 8484
  e-mail: office@maclandtravel.com
  web: www.maclandtravel.com

  Виж всички оферти от Макланд Травел ЕООД


Изпрати на приятел  Разпечатай   [Назад] [Начало] [Горе]

Цитирането на материали от ОколоСвета.com е свободно
и става след посочване на източника им!


Раздели
Планински туризъм
Международни екскурзии
Екскурзии в България
Морски туризъм
Селски туризъм
Хоби туризъм
Археологически туризъм
Уикенд

Пешеходен туризъм
Ученически / Ваканционен
Почивен туризъм
Оздравителен / балнеоложки
Екстремен туризъм
Екотуризъм
Ботанически туризъм
Фото туризъм

Ловен туризъм
Винарен туризъм
Културен / фолклорен
Обучение
Недвижими имоти
Празнични пътувания
Конгресен туризъм
Пещерен туризъм


Изгодни резервации на самолетни билети до Чехия
Цени на билети до Чехия
Избрахме за вас...
Фотогалерия
Нашето предложение...
Оферта - Нова Година във Виена
Нова Година във Виена

   Цена: 969 лв.

www.OkoloSveta.com - Априлска ваканция в Златна Прага (Дата: 31.03.2019) - Туристически оферти, почивки, екскурзии
  Приятели: Idi.bg | Хотели | Bultourism.com | ЗаХотелите | Силистра Online | Казанлък.com | Online Калкулатори | Списание за туризъм | MyHoliday.bg | Сандански.org | БГсервизи.info
Спаси, дари на... Гласувайте за този сайт в БГ чарт Оказион за бебешки и детски стоки КнигИко.com - онлайн книжарница за бизнес, туризъм, ресторантьорство All Traveling Sites
 "3 мекс" EООД, 2007 - 2018. Всички права запазени!
e-mail: info@okolosveta.com