dolu
05_01
05_03
  Начало  |  Новини  |  Тур оферти  |  Самолетни билети  |  Каталог  |  Книга за гости  |  Реклама  |  За сайта
      Неделя, 26 Май 2019 г.
06
Континенти
Европа
Австралия и Океания
Азия
Антарктида
Африка
Северна Америка
Южна Америка
Държави
В сайта
  Форум:422
  Статии:518
  Оферти:114
  Новини:816
  Снимки:2037
  Каталог:231
  Пътеписи:949
  Конкурси:6
  Книжарница:10
  Потребители:3786
Анкета
Доволни ли сте от състоянието на плажовете у нас?

По-скоро да
По-скоро не
Не мога да преценя
   

Виж резултатите
Онлайн околосветско пътешествие
Online книжарница
RSS Feeds
RSS Feeds
  Новини
  Оферти

ОфертиRSS - Последни оферти
  Континент: Европа
  Държава: Русия
  Място: Москва
  Раздел: Международни екскурзии
  Тип: Екскурзии
  Цена: 2370 лв.
Лятната магия на МОСКВА и САНКТ ПЕТЕРБУРГ
 33 разглеждания от 08 Декември 2018 г.

  *Москва – град, събрал в себе си богата история от близкото минало и концентрирал в себе си едни от най-ценните културни паметници.
  **Старинни православни църкви с впечатляващи стенописи и икони. Уникална възможност да се запознаете с руската духовна и културна традиция.
  ***Санкт Петербург се смята за един от най-красивите градове в света. Със своите многобройни културни паметници, музеи и дворци, той е любима дестинация на туристи с добър вкус, търсещи духовно и културно обогатяване. Неслучайно едни от най-големите руски имена в литературата – Достоевски, Пушкин и Гогол са творили тук.
 
  Самолетна програма
  8 дни – 7 нощувки
  Маршрут: София – Москва – Санкт Петербург– София
  Дати на провеждане :
  29.05 – 05.06.2019 г.
  19.06 – 26.06.2019 г.
  03.07 – 10.07.2019 г.
  17.07 – 24.07.2019 г.
  07.08 – 14.08.2019 г.
  21.08 – 28.08.2019 г.
 
  ДЕН 1 София – Москва
  Отпътуване от София Терминал 2 в 15:15ч. с директен полет по маршрут София – Москва с AK Bulgaria Air. Пристигане в Москва на летище Шереметиево в 18:10 ч.
  Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време.Вечеря. Нощувка.
  ДЕН 2 – Москва
  Закуска. Москва освен столица на Руската федерация е и град на силно изразените контрасти – на едно място „съжителстват“ архитектурни шедьоври от миналото и ултрамодерни монолитни сгради. Осветени вечер, над 40-те моста над реките, преминаващи през Москва, придават особена романтика и атмосфера. Въпреки бурните исторически събития през годините, Москва е съхранила облика си на стар град с неподправена култура и изкуство, наследени отСредновековна Русия.
  Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български език .
  Обиколката включва: Червения площад, Храм -паметник Св. Василий Блажени (отвън), Мемориала на победата на Поклонния хълм, Московския Държавен университет . След това се отправяме към Кремъл и кремълските катедрали .
  Със своите 19 кули, Кремъл е едно от най-известните и посещавани места в Москва. Построен през 1156г. по заповед на Юри Дългоръки, той е представлявал дървена крепост. Днешният си облик приема при реконструкция под ръководството на италиански архитекти, след като Православната църква премества седалището си в Москва.
  Посещение на катедралния площад , обграден от катедралата „Успенски събор “, катедралата „Благовещение“ , катедралата „Архангел Михаил“ и катедралата „Дванадесетте апостоли “ – с позлатени куполи и зидове от бял камък. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
  ДЕН 3 - Москва
  Закуска. Този ден ще започне с красивите станции на московското метро . По време на тура ще се имате възможност да се насладите на богато декорираните станции на Московското метро – четвъртото най-натоварено в света. Няма как да Ви убегне визията на всяка станция от тура, която може да се мери по архитектурна стойност с едни от най-известните европейски дворци.
  Ще продължим с разходка по една от най-известните и красиви улици на руската столица – ул.“Арбат“, където ще можете да се порадвате на автентичната архитектура на стара Москва. В следобедните часове ще посетим Третяковската галерия – националната руска художествена съкровищница и един от най-значимите световни музеи.Връщане в хотела с метро. Вечеря.
  Допълнителна екскурзия : Възможност за посещение на Музея на Водката срещу допълнително заплащане. В него ще научите повече за историята на Руската водка, както и важната роля, която тя заема в обществото. Сред експонатите на музея са водката, която е летяла в космоса, бутилки в причудливи форми, порцеланови тапи и други. Има специална секция в музея, отделена на борбата с пиянството. Кулминацията от посещението на този музей, разбира се е дегустацията на огнената вода. Цена: 25 евро / 49 лв на човек.Връщане в хотела. Нoщувка.
  ДЕН 4 Москва – Санкт Петербург
  Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Санкт Петербург с високоскоростния влак „ Сапсан “. Продължителност на пътуването – около 4.30часа.
  Пристигане около обяд в Санкт Петербург. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
  ДЕН 5 Санкт Петербург
  Закуска. Санкт Петербург е бляскавата стара столица на Русия, наричан още Царският град и „ Венеция на Севера “.
  Градът е осеян с красивите мостове над река Нева, преминаваща през спираща дъха архитектура. От всяка сграда се усеща историческото и бурно минало, въплатено в имперският блясък. Основан от Петър Велики, за да бъде „прозорецът към Европа, Санкт Петербург съчетава уникалното руско културно наследство и европейски облик.
  Панорамна обиколка с екскурзовод на български .
  По време на обиколката ще имате възможността да се насладите на едни от най-известните архитектурни шедьоври, заемащи достойно място от световното културно наследство.
  Ще чуете изключително интересни истории за архитектурните и исторически забележителности на града. Обиколката започва с разходка по Невски проспект , една от най-скъпите улици в Русия и подобие на Шанз-Елизе в Париж. По протежението му се намират едни от най-впечатлявашите сгради на Санкт Петербург – Казанската катедрала и живописната в руски стил църква „Възкресение Христово“ .
  Обиколката включва също посещение на крепостта „ Петър и Павел “ . Замислена като непревземаема крепост, именно около нея, великият цар Петър решава да осъществи един от най-грандиозните архитектурни замисли – да превърне тази студена и неуютна част от света в един от най-красивите градове в Европа.
  Допълнителна екскурзия : Нощен круиз по р. Нева – светлините на нощен Санкт Петербург. Подобно на Венеция и Амстердам, Санкт Петербург е известен със своите канали, а разходката с корабче е сред задължителните преживявания в този град. По време на разходката ще минете покрай едни от най-емблематичните сгради в града, ще откриете магията и романтиката, които крие той, както и ще имате възможността да видите Санкт Петербург през един различен поглед. Цена:45 евро / 88 лв на човек.Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.
  ДЕН 6 – Санкт Петербург
  Закуска. Посещение напарка и дворецаПетерхоф .
 
  Изграден по желание на Петър Велики, Петродворец днес е една от най-известните и популярни атракции за гостите на града. Петерхоф се намира на около 30км. от Санкт Петербург, на южния бряг на Финския залив и означава на немски Петровият двор.
  Тук ще Ви впечатлят разкоша и разточителството, които Ви заобикалят отвсякъде. Фонтаните на Петерхоф са една от най-известните туристически атракции на Русия. Най-впечатляващият от е Голямата Каскада, който тръгва от Големият дворец и включва 64 различни фонтана и повече от 200 бронзови статуи и скулптурни елемента.
  Посещение на Екатерининския дворец и парка в Царское село .
  Царское село е другото от двете извънградски имения на царската династия Романови . Наред с Петерхоф, именно Царское село превъзхожда по величие дори френския Версай. Тук ще усетите атмосферата на кралския начин на живот в целия му блясък. Дворецът е възстановен само преди няколко години, като реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая “, изчезнала по време на Втората световна война.Свободно време. Вечеря. Нощувка.
  ДЕН 7 Санкт Петербург
  Закуска. Посещение на „ Ермитажа “ – най-голямата художествена галерия в Русия и един от най-големите и авторитетни музеи на изкуствата в света. Построен е по нареждане на императрица Екатерина Велика . Името Ермитаж идва от френски и означава „място за уединение“. Днес, Ермитажа съхранява повече от 2.7 млн експоната и предлага на своите посетители различни произведения на изкуството и артефакти от цял свят. В колекцията му са творби от Леонардо да Винчи, Микеланджело, Рафаел и Тициан, Рембранд и Рубенс, творби на френските импресионисти Реноар, Сезан, Мане, Моне, Писаро и многобройни платна на Ван Гог, Матис и Гоген. Зимният дворец, наред с още четири сгради, наредени една до друга по брега на реката, приютяват огромната и безценна колекция на Ермитажа.
  Допълнителна екскурзия : Посещение на Катедралата „Исакиевски събор“ с екскурзовод на български език – превърната в музей през 1928г., в нея се помещават едни от най-известните икони в света. Безспороно една от най-впечатляващите е Тихвинската икона с образа на Дева Мария. В Катедралата се извършват църковни служби и до днес. Цена: 25 евро / 49 лв на човек.Връщаневхотела. Вечеря. Нощувка.
  ДЕН 8 Санкт Петербург – София
  Закуска. Трансфер от хотела до Московската гара. Отпътуване за Москва със скоростен влак. Пристигане в Москва ранния следобед. Трансфер от Ленинградската гара до летище Шереметиево с кратка спирка по пътя за обяд. Полет до България в 19.05 ч. Кацане на летище София, терминал 2 около 22.00 ч.
 
  КРАЙ НА ПРОГРАМАТА!
 
  Дати и пакетни цени:
 
  Дата на отпътуване: 29.05.- 05.06.2019 г.
  Цена на човек в двойна стая: 2420 лв
  Цена за единична стая: 2870 лв
 
  Дата на отпътуване: 19.06 – 26.06.2019 г.
  Цена на човек в двойна стая: 2420 лв
  Цена за единична стая: 2870 лв
 
  Дата на отпътуване: 03.07 – 10.07.2019 г.
  Цена на човек в двойна стая: 2420 лв
  Цена за единична стая: 2870 лв
 
  Дата на отпътуване: 17.07 – 24.07.2019 г.
  Цена на човек в двойна стая: 2420 лв
  Цена за единична стая: 2870 лв
 
  Дата на отпътуване: 07.08 – 14.08.2019 г.
  Цена на човек в двойна стая: 2370 лв
  Цена за единична стая: 2820 лв
 
  Дата на отпътуване: 21.08 – 28.08.2019 г.
  Цена на човек в двойна стая: 2370 лв
  Цена за единична стая: 2820 лв
 
 
  Цената е на човек в евро/лева и включва:
 
  Самолетен билет София – Москва – София с AK България Ер с включени летищни такси и чекиран багаж;
  3 нощувки със закуски и вечери в хотел Izmailovo Vega Hotel 4 *или подобен в Москва;
  4 нощувки със закуски и вечери в хотел Azimut SPB 4 * или подобен в Санкт Петербург;
  Билет за влак „Сапсан“ /2-ра класа/ по маршрут Москва-Санкт Петербург-Москва;
  Всички трансфери по маршрута;
  Всички описани по-горе екскурзии:
  Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български език
  Тур на московските станции на метрото с екскурзовод на български език
  Посещение на Третяковската галерия с екскурзовод на български език
  Панорамна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език
  Посещение на крепостта „Петър и Павел“ с екскурзовод на български език
  Посещение на парка и двореца Петерхоф с екскурзовод на български език
  Посещение на Екатерининския дворец с екскурзовод на български език
  Посещение на парка в Царское село с екскурзовод на български език
  Посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език
  Входна такса за Кремъл и Кремълските катедрали, Третяковската галерия, Крепостта „Петър и Павел“, парка и двореца „Петерхоф“, Екатерининия дворец и парка „Царкое село“, Ермитажа
  Билет за обиколката на Московското метро
  Медицинска застраховка „помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 30000 евро със ЗД „Евроинс“ ;
  Водач от България по време на цялото пътуване;
  Екскурзодско обслужване на български език по програмата;
  Цената не включва:
 
  Виза за Русия за български граждани и обработка на докумети:
  150 лв. – срок за издаванедо 12 работни дни
  Допълнителни екскурзии
  Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;
  Доплащане за всички услуги, невключени в цената;
  Лични разходи;
  Условия за записване:
 
  Копие от международен паспорт
  Депозит – 30% от пакетната цена
  Доплащане – до 55 дни преди датата на отпътуване
  Необходими документи за издаване на руска виза:
 
  Задграничен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на връщане;
  Поне 2 свободни (чисти) страници в паспорта;
  Визова анкета, която се попълва със съдействието на ТО
  2 Цветни снимки с размер 3,5 Х 4,5 см на светъл фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила със затъмнени стъкла, без шапки или забрадки (изключение са гражданите, които поради тяхната етническа или религиозна принадлежност са с шапки, забрадки и др. на снимката в паспорта);
  Ако не сте гражданин на РБ, то е необходимо да представите допълнително копие от документа (лична карта, регистрационна карта за временно пребиваване), потвърждаващ пребиваването Ви на територията на Република България.
  *Консулското учреждение има право да изиска допълнителни документи за оформяне на виза, да покани на събеседване или да увеличи срока за оформяне на визата.
  Необходими документи:
 
  Международен паспорт, за деца до 18г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двама родители!
  За пътуването се изисква виза, без медицински изисквания за имунизации.
  Стандартни такси за прекратяване:
  Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
  1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни
  преди датата на отпътуване – такса в размер на 100 лв. на турист
  2/ от 59 до 31 календарни дни преди датата на отпътуване – 100% от внесения депозит
  3/ под 30 календарни дни преди датата на отпътуване – 100% от общата цена на туристическия пакетя пакет.
  Вид използван транспорт:
 
  Самолет , Автобус , Влак
  Минимален брой туристи: 20
 
  Срок за уведомяване за несъбран минимум: 20 дни преди датата на отпътуване
  *Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuelsurcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.
  „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Евроинс АД , по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
    Макланд Травел ЕООД
  гр. София, бул. Цар Освободител №17А
  тел: 02/943 8585; 02/943 8484
  e-mail: office@maclandtravel.com
  web: www.maclandtravel.com

  Виж всички оферти от Макланд Травел ЕООД


Изпрати на приятел  Разпечатай   [Назад] [Начало] [Горе]

Цитирането на материали от ОколоСвета.com е свободно
и става след посочване на източника им!


Раздели
Планински туризъм
Международни екскурзии
Екскурзии в България
Морски туризъм
Селски туризъм
Хоби туризъм
Археологически туризъм
Уикенд

Пешеходен туризъм
Ученически / Ваканционен
Почивен туризъм
Оздравителен / балнеоложки
Екстремен туризъм
Екотуризъм
Ботанически туризъм
Фото туризъм

Ловен туризъм
Винарен туризъм
Културен / фолклорен
Обучение
Недвижими имоти
Празнични пътувания
Конгресен туризъм
Пещерен туризъм


Изгодни резервации на самолетни билети до Русия
Цени на билети до Русия
Избрахме за вас...
Нашето предложение...

www.OkoloSveta.com - Лятната магия на МОСКВА и САНКТ ПЕТЕРБУРГ - Туристически оферти, почивки, екскурзии
  Приятели: Idi.bg | Хотели | Bultourism.com | ЗаХотелите | Силистра Online | Казанлък.com | Online Калкулатори | Списание за туризъм | MyHoliday.bg | Сандански.org | БГсервизи.info
Спаси, дари на... Гласувайте за този сайт в БГ чарт Оказион за бебешки и детски стоки КнигИко.com - онлайн книжарница за бизнес, туризъм, ресторантьорство All Traveling Sites
 "3 мекс" EООД, 2007 - 2019. Всички права запазени!
e-mail: info@okolosveta.com