dolu
05_01
05_03
  Начало  |  Новини  |  Тур оферти  |  Самолетни билети  |  Каталог  |  Книга за гости  |  Реклама  |  За сайта
      Сряда, 02 Декември 2020 г.
06
Континенти
Европа
Австралия и Океания
Азия
Антарктида
Африка
Северна Америка
Южна Америка
Държави
Анкета
Доволни ли сте от състоянието на плажовете у нас?

По-скоро да
По-скоро не
Не мога да преценя
   

Виж резултатите
Онлайн околосветско пътешествие
Online книжарница

Пътепис
Флаг   Германия
   Пътеписи | Статии | Оферти | Форум | Галерия  | E-магазин 

  Във вихъра на пътешествията - Северна Германия, част 1
  Публикуван от ireena5 на 01 Юни 2011 г.
  Този пътепис е прочетен 3489 пъти, рейтинг: 5.14

  

    Часът е един, а багажът ми още не е готов. Обичайната приятна паника изпълва атмосферата – самолетът ни излита след два часа. В стаята ни са разпилени гримове, флакони със стерилизатори за коса и сешоари, а Михаил приятно изнервен отпива от чаша с уиски с надежда пшеничената течност да смъкне напрежението от предстоящия полет.
    С широки усмивки се разминаваме по коридора в последните минути преди заключването на входната врата. Въпреки напрежението в последния момент на летището бяхме достатъчно рано, за да се чекираме първи и достатъчно късно, за да не разгледаме freeshop-повете в безмитната зона. Отправихме се директно към гейта след задължителната митническа проверка и за наше голямо въодушевление там ни чакаше рейс. Искахме да се качим в самолета по класическия начин, така и стана. След обичайната разходка на самолета из терминалната площ, се паркира на пистата, двигателя забуча, ръцете ни сякаш инстинктивно се вкопчиха една в друга и излетяхме в небето с онова симпатично мравучкане в областта на слънчевия сплит. След два часа и половина от пилотната кабина се чу: “Добре дошли на летище Франкфурт, температурата на въздуха в момента е 23 градуса, благодарим ви, че избрахте нас” – редовния полет на “България еър” – София – Франкфурт.
    Немския въздух има един особен мирис, а немската бира има един особен вкус- в съчетание, говорим направо за блаженство. И така първата немска бира беше изпита още на терминал едно. След около два часа висене на различни по абсурдност места в очакване на мистериозна немска дама да ни посрещне и отведе на 100 км от Франкфурт в малко селце на име Грайнфенщеин, към нас връхлетя огромното немско тяло на фрау Кристина- жена с мъжка фигура, агресивно излъчване и командническо поведение. Качихме се в нейния бус и с бясна скорост в крайна лява лента отлетяхме отново, този път по земя. Пристигнахме в Грайнфенщайн в час, в който единствената ни алтернатива беше да легнем и да заспим в очакване на утрешния ден, който обещаваше наситени емоции. Прегърнахме се, положили сгушените си тела на леглото под скосения дървен таван на уютната стаичка и заспахме мигновено.
    Непробуден сън. Бодра утрин. Бистрия, хладен въздух навлиза във всяка една клетка на организма ти, стимулирайки отделянето на ендорфин и серотонин. След лека закуска и кана шварц кафе, с което така и не свикнах се отправихме към дома на организатора на предстоящия арт фестивал. Крейзи Джордж – човекът, белещ картофи с резачка. Веднага ни се предложи бира на верандата на малка къщичка, намираща се до църквата на селцето. От къщата излизаха и влизаха мъже и жени с различна националност - участниците в симпозиума. Очаквахме баща ми в късния следобед да пристигне с бус резачки и още участници от северна провинция на Германия. Предупредиха ни, че ще закъснеят, тъй като до късно предишната вечер са правили шоу някъде на север. Вече сприятелени с няколко скулптура ,симпатични, приветливи арт натури се отправихме към близкия град- където щеше да се проведе събитието. Навлязохме в Браунфелс. Малко китно немско градче. Типично за района – чисто, спокойно и изключително цветно. Денят е петък, а имахме усещането за неделен следобед.
    Започна същинската част на нашата невероятна екскурзия. След като се ориентирахме в обстановката и мястото, където ще творят участниците през следващите два дни, с Мишел се спуснахме в туристическа обиколка на града. Вървеейки по улицата надолу, съзираме кулите на голям средновековен дворец на хълма над града. В един миг се споглеждаме......, хващаме се за ръка и без колебание или обсъждане и предложения- тръгваме на там. Времето започна да става малко горещо, а ние катерихме безотказно цветните баирчета до двореца. Навлизайки в каменното здание веднага усетихме хладния полъх, а аз моментално получих “факс от японците” (непреодолимо желание за снимки, снимки, снимки ). Разхождайки се съзираме тунел със ситни калдъръмени стъпалца надолу и......... тръгваме по тях. В един момент пред нас се откри площада на невероятен старинен град. Типични немски ресторантчета от двете страни на замъка и многобройни малки кафенета по целия площад, по който пълзят и са насядали туристи с камери и фотоапарати в ръка.“Тук трябва да изпием по бира”.
    Сашо пристигна наистина в доста късния следобед. Превъзбудени му разказвахме един през друг за очарованието на градчето и преживяванията ни.
    Съботния ден в Браунфелс беше озвучен от резачките и AC/DC. С Мишел не пропуснахме сутришната разходка до стария град. Като този път откриме голям парк в подножието на хълма, където се подготвяше сцена и се инсталираше озвучаването на рок концерт за вечерта. Вече е излишно да споменавам къде прекарахме съботната вечер .
    На арт фестивала се струпваха хора на тълпи от различни немски провинции, а българското знаме, наред с немското, американското, японското и други се вееше на входа и това ни накара са се почустваме щастливи и горди. То беше там заради баща ми.
    Непосредствено до обградената с ленти огромна поляна предназначена за място на фестивала, се простираше равна зелена площ – летище за малки частни самолети –кои с мотор, кои без. Едни излитаха, други кацаха, трети кръжеха в небето над нас. А ние бяхме легнали в тревата и ги наблюдавахме мечтаейки.
    Неделя – най- значителния ден от фестивала. Колите на посетителите започваха километър на долу. Семейства с деца, млади и стари влюбени двойки, хора дори в инвалидни колички минаваха и се спираха с огромен интерес при веки участник. На обяд последва коронния номер на Крейзи Джордж в екип с новия ни приятел от Холандия- Ролф. Направиха скулптура от лед с резачки, след което Джордж обели един картоф . Невероятно интересно е наблюдаваш как с тези тежки и груби инструменти, тези тежки и груби дънери се превръщат в човечета, животинки, рицари ( тук визирам баща ми  ). Шумът на резачките не секна до 16ч., когато всички участници трябваше да са приключили и започна търга. За пръв път присъствахме на такова събитие. Посетители и куповачи се струпваха около всяка скулптура и след кратко представяне на автора, започваше наддаването. Някои купуваха по една, други по две дори три.
    Неделната вечер прекарахме в селцето Грайнфенщаин, дълго си говорихме в леглото преди да заспим.Споделяхме преживяното и се вълнувахме за утрешния ден.
    На сутринта след задължителната кана шварц кафе се отправихме към гарата. Крезй Джордж и баща ми ни изпратиха на влака за Франкфурт, а те се стягаха да отпътуват за Англия, където ще се открие нов фестивал.
    От тук започва втората част на незабравимата ни екскурзия.

Добави във Facebook   


Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този пътепис


Коментари
a2b4c6
Нерегистриран
2011-06-07 09:26:49
  чакаме втората част :)

иреена5
Нерегистриран
2011-06-08 14:08:02
  Много се радвам,съвсем скоро ще го публикувам:)

  Всички полета са задължителни!
  Направете своят коментар:    
   Подател:*
 Код за оторизация:
*
Код за оторизацияИзпрати на приятел  Разпечатай   [Назад] [Начало] [Горе]

Цитирането на материали от ОколоСвета.com е свободно
и става след посочване на източника им!


Раздели
Планински туризъм
Международни екскурзии
Екскурзии в България
Морски туризъм
Селски туризъм
Хоби туризъм
Археологически туризъм
Уикенд

Пешеходен туризъм
Ученически / Ваканционен
Почивен туризъм
Оздравителен / балнеоложки
Екстремен туризъм
Екотуризъм
Ботанически туризъм
Фото туризъм

Ловен туризъм
Винарен туризъм
Културен / фолклорен
Обучение
Недвижими имоти
Празнични пътувания
Конгресен туризъм
Пещерен туризъм


Изгодни резервации на самолетни билети до Германия
Цени на билети до Германия
Избрахме за вас...
Фотогалерия
Нашето предложение...
Оферта - Черен петък в Берлин
Черен петък в Берлин

   Цена: 780 лв.

www.OkoloSveta.com - Пътепис | Европа | Германия | Почивен туризъм | Във вихъра на пътешествията - Северна Германия, част 1
  Приятели: Idi.bg | Хотели | Bultourism.com | ЗаХотелите | Силистра Online | Казанлък.com | Online Калкулатори | Списание за туризъм | MyHoliday.bg | Сандански.org | БГсервизи.info | 
 "3 мекс" EООД, 2007 - 2020. Всички права запазени!
e-mail: info@okolosveta.com