dolu
05_01
05_03
  Начало  |  Новини  |  Тур оферти  |  Самолетни билети  |  Каталог  |  Книга за гости  |  Реклама  |  За сайта
      Неделя, 20 Септември 2020 г.
06
Континенти
Европа
Австралия и Океания
Азия
Антарктида
Африка
Северна Америка
Южна Америка
Държави
Анкета
Доволни ли сте от състоянието на плажовете у нас?

По-скоро да
По-скоро не
Не мога да преценя
   

Виж резултатите
Онлайн околосветско пътешествие
Online книжарница
Снимка - Месопотамия
Месопотамия
Цена:
18.00 лв.

Пътепис
Флаг   Франция
   Пътеписи | Статии | Оферти | Форум | Галерия  | E-магазин 

  Моето пътуване до Кан
  Публикуван от lastbg на 17 Април 2009 г.
  Този пътепис е прочетен 3255 пъти, рейтинг: 3.00

  

    Бих искала да ви разкажа за моето незабравимо пътуване до Кан. Казвам незабравимо, защото никога досега не съм изпитвала подобна емоция и вълнение.
   
    Ще започна с малко предистория за това как точно се озовахме там. Не беше просто решение да заминем за Лазурният бряг, да резервираме самолетни билети, да стегнем куфарите и да отлетим за това бляскаво градче. Да, повечето пътувания протичат именно по този нормален начин. При мен и сестра ми обаче се случи нещо необикновено. Не ние избрахме Кан, а Кан избра нас.
   
    Годината е 2002, аз и сестра ми Ваня бяхме във Варна и се забавлявахме в един клуб.Имаше промоция на Стела Артоа и симпатични момичета раздаваха лъскави флайъри на всички присъстващи. Ние запазихме флайъра и му обърнахме по- специално внимание едва на сутринта. Оказа се,че Стела бяха официален спонсор на Филмовият фестивал в Кан 2002 и съществува нещто като игра, международна при това в която могат да се включат хора от цял свят. Световната награда беше пет дневна екскурзия до Кан за двама , между 16 и 21 май точно по време на фестивала на огромен четири звезден круиз. Примамливо нали. Играта беше по Интернет, въпросите бяха свързани изцяло с кино. Сестра ми играеше едновременно от нейно и от мое име , тъй като тогава аз не разполагах с интернет достъп и отговаряше на въпросите в продължение на два месеца. Изпращаше отговори от двата имейла с огромната надежда да сме сред избраните. Спомням си че с нея често се шегувахме,че фестивала наближава и трябва да започваме с шопинга, все пак Кан ни очаква. На шега или не, на 6 май 2002 сестра ми ми се обади , за да ми съобщи че в сайта на Стела Артоа, където трябваше да бъде обявен победителя моето име блещука с познатите жълти звездички. Надписът беше следният " Theodora Neykova, final winner, Bulgaria". Спомням си ,че се разплаках, трудно ми беше да повярвам ,че сред участници от цял свят, защото аз печелех световната награда са изтеглили точно моето име. Но нямаше време за сълзи, ние наистина отивахме в Кан, а това изисква и необходимата подготовка. Затова веднага се погрижихме за документи, паспорти и всичко останало и връхлетяхме магазините. Отивахме на такова бляскаво място пълно със селебритита, трябваше да изглеждаме неутразимо. Аз получих специални поздравления по телефона от мениджър реклама на Интербрю Белгия. По пощата ни бяха изпратени програма за всеки един от дните,които ни предстои да прекараме по ден и час, какъв е дрес кода на партитата на които ние сме от special guests и т.н.
   
    Общо лъки уинърите бяха около 350 човека от цял свят и може би около стотина журналиста, а може и повече. Наградата на всеки един от тези 350 човека беше 3 дневен престой и беше индивидуална. Аз и сестра ми имахме привилегията да останем 5 дни, тъй като ние печелехме световната награда. Сред тези 350 човека имаше и още 4 човека от България.
   
    До отлитането на самолета аз все още не вярвах , че това се случва точно на нас. На летище София бяхме изпратени аз, сестра ми и другите 4 българи от тогавашния маркетинг мениджър на Интербрю България и Каменица АД Теодора Ганчовска и нейни колеги. Всеки един от нас получи плик с направената от Стела застраховка и джобни пари. С нас уинърите пътуваха и двама журналиста от България, които трябваше да отразят събитието и фестивала. Това бяха Ивайло Нойзи Цветков и Борислав Колев , жюрналист от вестник Капитал. Последва полет София- Париж. След като кацнахме на Шарл дьо Гол трябваше да потърсим автобусната спирка от която да хванем автобус за летище Орли. Благодарение на сестра ми, която беше единственият човек , говорещ френски от нас ние бързо я намерихме и зачакахме.Тук успешно влязоха в употреба джобните пари , които получихме, защото автобусното билетче от летище Шарл дьо Гол до летище Орли ни струваше по 15 евро. От Орли излетяхме за Ница, където ни очакваха хостесите на Стела Артоа. Раздадоха ни отново програма с предстоящите събития на кораба и ни връчиха нашите баджи, които пазя и до днес и които трябваше да носим всеки ден на вратовете си, афиширайки ,че сме гости на кораба. Пред летището в Ница беше спрян луксозен автобус, който трябваше да откара нас и още няколко уинъра, които бяха от Гваделупа до Кан. След около половин час ние най-сетне пристигнахме в града на славата. Автобусът ни спря на пристанището, където ни чакаше тендър или лодка, която да ни откара до кораба, който беше закотвен в морето и се намираше на около 200 м от брега. Интересното тук беше, че екипажа, който управляваше лодката се състоеше изцяло от българи. Предполагам разбирате изненадата и радостта, която изпитахме, установявайки този факт. Приближавайки се до кораба очите ми се изпълниха със сълзи, бях на върха на щастието. Беше огромен, 13 дека, много луксозен и красив, наистина изглеждаше като перла в морето. Корабът носеше името R5 и беше един от осемте близнака на Renaissance cruises.
   
    Първото, което трябваше да направим стъпвайки на палубата,беше това да се чекираме на рецепция, докато пиколото отнасяше багажа в каютата. Нашата каюта беше на шести дек, до който стигнахме с един от многото луксозни асансьори, в който звучеше Another day in paradise на Phil Collins. Вече минаваше 12.00ч вечерта, но на нас не ни се спеше. Кипяхме от енергия и нямахме търпение да разгледаме страхотният кораб на който ни предстоеше да прекараме пет от най- прекрасните дни в моя живот. Разбира се първо решихме все пак да се отбием за малко в каютата и да се заемем с разопаковането. А тя беше приказна, достатъчно голяма и много луксозна , но не с тази излишна претенциозност, уютна и спокойна.Една от стените беше огледална, присъстваха всички екстри като телевизор, DVD, сейф, климатик, огромен гардероб с много красиви закачалки, диван с много мека тапицерия, голяма тоалетка на която беше поставена бутилка изстудена минерална вода и две кристални чаши. Банята беше малка, но отново с всички екстри, като душ кабината например която беше озвучена с прекрасна музика. Терасата беше голяма с маса и два стола , а гледката.....гледката, която се откриваше от нея разкриваше светлини, палмови дръвчета, красиви хотели, луксозни магазини, плаж и заведения пълни с атрактивни туристи...... да, това беше Кан.
   
    Съня ни обягваше по време на целият престой, с идването на сутринта закусихме в Panorama Buffet, и започнахме така чаканият от нас тур по палубите на този огромен лайнер. Наистина беше огромен, не веднъж се загубихме, въпреки че всичко беше организирано така ,че лутането да бъде избегнато. Може бе вълнението беше голямо. Корабът разполагаше с 6 или 7 ресторанта, повечето от които ние посетихме, тъй като всяка вечер се хранехме в различен ресторант. Пицария и Казино, около пет големи нощни бара и няколко клуба, една от палубите беше заета изцяло с бутици на известни дизайнери, интернет зала, голяма библиотека и всеки един от гостите имаше достъп до всичко това. Щях да пропусна спа и фитнес центровете, луксозният фризьорски салон, чиито цени бяха sky high. И не на последно място огромният басейн и джакузита,които бяха разположени разбира се на последният дек. Ние често прекарвахме вечерите в бар Horizons, в случай че се питате защо точно в този бар, просто един от барбаните се оказа поредният българин работещ на този прекрасен кораб. До всяка маса във въпросният бар беше поставен бинокъл с който се откриваше прекрасна гледка към града. Нощите прекарвахме или в града или на басейна на кораба, където всички гости се събирахме, изпивайки неограничено количество ледено студена Стела Артоа.
   
    Много ми се иска да спомена нашият камериер, който се казваше Марвин и беше от Гватемала. Явно му бяхме станали симпатични,защото се грижеше с особена прилежност за нашата каюта. Веднъж бяхме оставили на масичката в каютата няколко цента, съвсем небрежно. Когато се прибрахме от поредната разходка, центовете бяха подредени по големина от 5 цента, до тях 10, 20 и монета за 50. Мануел пък беше симпатичен испанец, който работеше на пул бара и също се грижеше за нашето добро настроение, приготвяйки ни невероятни коктейли.
   
    Всяка вечер прекарвахме в различен ресторант, на 17 май беше организирано Belgium party за всички нас гостите на Stella Artois. Партито беше изключително атрактивно и бляскаво. Състоя се в един от баровете на кораба и всички присъстващи изглеждаха зашеметяващо.На това белгийско парти се проведе и промоция на новият шоколад Pierre Marcolini и самият Пиер Марколини , един от най- добрите производители на шоколад в Белгия беше един от ВИП гостите в тази вълнуваща вечер. Последва спираща дъха колекция на луксозни дамски чанти Delvaux, които можеха да бъдат закупени от многото бутици на R5. Беше прекрасна вечер с много танци и разбира се вечер,полята обилно с много звездна бира.
   
    Спомням си,че на едно от партитата господин Ивайло Нойзи Цветков, който до този момент почти не беше обелил и дума с някой от нас уинърите и се движеше главно сам с надеждата да спипа някой старлет и да го поразпита, дойде при мен и сестра ми, казвайки че иска да ни запознае с някой.. Близо до бара стоеше някои си режисьор или продуцент, не помня точно, и поглеждайки ни господин Цветков му каза следното: " Let me introduce you my friends from Bulgaria". Много смешна историйка, просто не се стърпях да не ви я разкажа. Но нека продължа с последното парти, което беше наистина незабравимо. Вечерта започна с питие за добре дошли в един от ресторантите нает от Стела Артоа, намиращ се на самият Лазурен бряг. Казваше се Stella Artois Beach Pavilion. Ресторанта беше на самият бряг и гледката беше неописуема. След уелкъм дринка продължихме с изискана вечеря а когато удари 12.00ч се отправихме към "La Suite Guetta", бара на един от най-скъпите хотели в Кан- хотел Мартинез.Това беше хотела в който бяха отседнали звезди като Леонардо Ди Каприо и Пенелопе Круз, които видяхме със собствените си очи, както и Дейвид Линч, който просто мина с лимозината си покрай нас. Стъклата бяха тъмни и от един журналист разбрахме, че всъщност в тази кола се вози именно прочутият американски режисьор. La Suite Guetta e известен бар, особено за тези, които следят често Fashion TV, а и именно там Наоми Кембъл отпразнува един от последните си рождени дни. Партито в Мартинез мина чудесно. Случайно се заговорихме с един възрастен мъж от Китай, който стоеше в близост до нашата маса. Човекът ни попита откъде сме, след като му отговорихме той възкликна " Wow movie stars from Bulgaria". Да ви призная наистина се почувствахме поласкани. След партито се прибрахме обратно на кораба и се заехме с опаковането на багажа а той се беше увеличил значително. Рано сутринта на пристанището ни чакаше много луксозен черен джип, с двама симпатични, облечени изключително елегантно шофьори, които ни закараха до летището в Ница. От там излетяхме обратно за Париж, а от Париж и за София.Така завърши нашата вълнуваща екскурзия до звезден Кан, която не ще забравя никога.
   
    Сърдечни поздрави!
   
   
    Текст и снимки: Теодора Нейкова
   
   
   

Добави във Facebook   


Снимка 1Снимка 2
Снимка 3Снимка 4
Снимка 5

Дайте Вашата оценка за този пътепис


Коментари
  Все още няма добавени коментари!
  Всички полета са задължителни!
  Направете своят коментар:    
   Подател:*
 Код за оторизация:
*
Код за оторизацияИзпрати на приятел  Разпечатай   [Назад] [Начало] [Горе]

Цитирането на материали от ОколоСвета.com е свободно
и става след посочване на източника им!


Раздели
Планински туризъм
Международни екскурзии
Екскурзии в България
Морски туризъм
Селски туризъм
Хоби туризъм
Археологически туризъм
Уикенд

Пешеходен туризъм
Ученически / Ваканционен
Почивен туризъм
Оздравителен / балнеоложки
Екстремен туризъм
Екотуризъм
Ботанически туризъм
Фото туризъм

Ловен туризъм
Винарен туризъм
Културен / фолклорен
Обучение
Недвижими имоти
Празнични пътувания
Конгресен туризъм
Пещерен туризъм


Изгодни резервации на самолетни билети до Франция
Цени на билети до Франция
Избрахме за вас...
Пътепис
Нашето предложение...

www.OkoloSveta.com - Пътепис | Европа | Франция | Моето пътуване до Кан
  Приятели: Idi.bg | Хотели | Bultourism.com | ЗаХотелите | Силистра Online | Казанлък.com | Online Калкулатори | Списание за туризъм | MyHoliday.bg | Сандански.org | БГсервизи.info | 
 "3 мекс" EООД, 2007 - 2020. Всички права запазени!
e-mail: info@okolosveta.com