dolu
05_01
05_03
  Начало  |  Новини  |  Тур оферти  |  Самолетни билети  |  Каталог  |  Книга за гости  |  Реклама  |  За сайта
      Вторник, 14 Юли 2020 г.
06
Континенти
Европа
Австралия и Океания
Азия
Антарктида
Африка
Северна Америка
Южна Америка
Държави
Анкета
Доволни ли сте от състоянието на плажовете у нас?

По-скоро да
По-скоро не
Не мога да преценя
   

Виж резултатите
Онлайн околосветско пътешествие
Online книжарница

Пътепис
Флаг   Гърция
   Пътеписи | Статии | Оферти | Форум | Галерия  | E-магазин 

  Слънце и хапещи рибки на Халкидики
  Публикуван от radislav на 19 Август 2008 г.
  Този пътепис е прочетен 8201 пъти, рейтинг: 3.45

  
Конкурс
 Пътепис, отличен с поощрителна награда
в Конкурса "Лятно настроение"

    Избрахме хотела, защото беше близо до гора и зеленина, усамотен и предлагащ спокойствие, тишина и условия за пълен релакс. Криопиги Бийч Хотел – така се казваше. Криопиги означава леден извор, имало такъв в близкото село, което се казва, разбира се, пак Криопиги. Мисълта за ледения извор внесе усещане за хлад и свежест и ние се понесохме с пълна пара (газ) към първия „ръкав” на полуостров Халкидики, Касандра, където се намира хотела. Газта натискаше един приятел, който освен, че ни докара, щеше и да ни вземе наобратно.
   
    След като разгледахме обстойно един доста голям мол около Солун, в крайна сметка, пристигнахме в селото. Село може би е неподходяща дума, защото изобщо не прилича на Черноморец например, но и курорт не е – след като не прилича на Слънчев бряг. Няколкото къщи – ресторанти бяха струпани около главния път, но аз не им обърнах подобаващото внимание, защото се взирах в зелената далечина, с надежда да зърна хотела от снимките.
   
    Бях прекъснат от вик, идващ от нашата кола – А, ето го хотела!
   
    Проследих с поглед изпънатия показалец и на тротоара, на главната улица прочетох надписа Kriopigi Beach Hotel, мъдрещ се на еклектична сграда.
   
    - Странно, има още един хотел с това име. Само, че как ще намерим нашия в гората, незнам. – Промърморих аз, макар че много добре знаех отговора.
   
    Имаше само един хотел с това име, и той не беше в гората, ако не броим няколкото изсъхнали маслинови дръвчета отстрани.
   
    С леко разочарование разтоварихме саковете в още по-еклектичното лоби, където собственикът беше събрал мебели, вещи и стил на обзавеждане от всички епохи и краища на света. Но не изглеждаха зле. На рецепцията ни посрещна любезен грък, който с приятелски и отработени реплики успя да стопи неприятното чувство, породено от близостта между хотела и булеварда.
   
    Хубавото впечатление, подсилено от приятния разговор, се засили и от факта, че получихме стая с изглед към морето, въпреки че бяхме платили с изглед към гората или към улицата. В нашия случай към улицата, защото гора нямаше. Морето се виждаше добре, а също и изгрева, изобщо с терасата веднага си допаднахме взаимно и прекарахме подобаващо време заедно.
   
    В хотела беше пълно със сърби, румънци, македонци и руснаци. Имаше и българи, освен нас, разбира се. Гърци нямаше.
   
    Разбрахме, че плажът не е особено близо (макар терасата да ми показваше друго) и хотелът осигурява влакче дотам.
   
    Ние, разбира се, решихме, че няма да се бутаме във влакче (пък макар и не от БДЖ) и още същата вечер тръгнахме пеша да търсим плажа. Отказахме се след близо час слалом между частни вили и малки хотели. Добре, че го направихме, защото на сутринта влакчето, в което се бяхме намърдали и ние, тръгна в съвсем друга посока.
   
    И така – ето го плажа. Имаше си пясък, което беше добре. Морето също беше там, много чисто и бистро, и топло като чай. Платените чадъри и шезлонги не бяха по-скъпи от тези по нашето Черноморие, но аз не седях много около тях. Бистрата, плитка вода ме привличаше неудържимо в меката си прегръдка, особено приятна и заради липсата на досадни водорасли.
   
    Наоколо плуваха и доста рибки, които за разлика от нашите, не бягаха от хората. Радостта им от контакта с тях обаче бързо се изпари.
   
    Те хапеха.
   
    Разбира се, не бяха участвали във филма „Пирани” но все пак се налагаше да ги разгонвам с движения, които със сигурност са били смешни, гледано отстрани.
   
    В борбата със следобните жеги усилено ни помагаше климатикът на хотела, но въпреки съветите на здравия разум, аз се мотаех из фитнесчето, което Станислав от рецепцията любезно ми отключваше (освен мен нямаше други луди). Все пак добрата форма ми помагаше в битката за асансьора с напористите рускини и в борбата за място във влакчето.
   
    Станислав не беше българин, а латвиец (или литовец, нека не ми се сърдят прибалтийците), и като студент по туризъм си караше летния стаж тук. За съжаление останалият персонал, в който почти нямаше гърци, не винаги беше толкова любезен и отзивчив.
   
    Но фитнесът и малкия басейн на хотела не можеха да компенсират all inclusive психологията и режима, осигуряващи твърде много калории на организма.
   
    Само няколкото германци се чудеха на източноевропейския ни хъс към чести разходки до бюфетите с храна, и майсторското ходене с препълнени чинии. Предвидливо, храната освен, че беше вкусна, беше и много, така че всички бяха щастливи и преяли.
   
    Хотелът и селцето бяха предимно за семейни хора, с малки деца, каквито имаше много. Вечерно време звучаха детски песнички, имаше танци и празненства, а многобройни къщички, замъци и играчки осигуряваха забавления за най-малките и глътка спокойствие (и бира от бара до басейна) за родителите им. Дори гледахме анимационно „Книга за джунглата” на гръцки и го намерихме за много поучително и интересно (освен бира, бара предлагаше и по-силни напитки).
   
    Но, нека прозвучи като предупреждение, ако случайно нямате дете, търсите разнообразие, дискотеки и т.н. – отидете на друго, по-забавно място. Такива из Гърция колкото искаш.
   
    Но ние, отдадени на пълен мързел, дори не благоволихме да потърсим едноименния леден извор. За сметка на това се отпуснахме напълно и, без да излъжем, можехме да кажем, че сме били на почивка.
   
    Въпреки, че хотелът не беше луксозен, нито се намираше в гората, определено беше симпатичен и, по своему, уютен. Приличаше на малък комплекс от постройки, различни и неумело скрепени, но създаващи приятно усещане, обграждайки вътрешния двор и басейна.
   
    Плажът, макар и далече (не на 1 км от хотела, както пише в рекламата), може да се гордее с наистина прекрасно море. Пък и пътуването с влакчето имаше своето очарование и ритуалност. През времето, което бяхме там, не посмя да се появи нито едно облаче на небето, което за човек, като мен, не понасящ дъжд, е равносилно на още една звезда в категорията на хотела и престоя там.
   
    Ако търсите слънце и спокойствие, голямо количество храна и занимания за малки деца, бистро море и хапещи рибки, то Криопиги е за вас.

Добави във Facebook   


При входа на хотелаПри входа на хотелаИзгрев от терасатаИзгрев от терасата
Влакчето за плажаВлакчето за плажаИзглед от терасата към   хотелаИзглед от терасата към хотела

Дайте Вашата оценка за този пътепис


Коментари
zl77
2008-09-01 12:50:40
  Радиславе, Радиславе, прочетох опита ти за пътепис, но това не е пътепис, а слаба радомирска боза, а отгоре на това гласуваш и с фалшиви IP адреси. И 10 програми за генериране на фалшиви адреси да използваш и да си направиш 6,00 ретинг, пак пътеписите ти ще са ти едни от най-слабите. Само бля-бля без да може да се научи нещо от тях.

radislav
2008-09-01 13:49:51
  "Коментарът" ти говори достатъчно за тебе, zl77, регистриран на 01.09.2008, само за да сътвориш този бисер. Разбира се, нямаш публикувани пътеписи, а и те е страх и името да си напишеш. Този пътепис е събрал най-много гласове и тук : http://svejo.net/home/link_summary/67067-Slunce-i-hapeshti-ribki-na-Halkidiki
  А относно твоите програмки - нямам идея за тях, но ти явно имаш и то добра :)

zl77
2008-09-01 15:35:10
  Имаш идея и продължаваш да гласуваш за себе се с фалшиви IP-та, а и в svejo.net си действал по същия начин. Дано администрацията на "Около света" се заинтересува от гласуванията ти. А, че пътеписите нямат никаква стойност, това е повече от очевадно. И се засрами и спри да гласуваш сам за себе си. Не се ли чустваш унижен по този начин?

radislav
2008-09-01 16:03:13
  Нямам намерение повече да се занимавам с фалшивия ти юзер и коментари. Унижен от пубертетското заяждане на анонимен комплексар? Ами - не :)

radislav
2008-09-01 16:41:20
  Всъщност, явно ти използваш подобна програма, защото само от днес оценките са ми намаляли с 30 точки, и непрекъснато намаляват. А като гледам и не само моите, а и други пътеписи. Дано се намесят администраторите.

zl77
2008-09-01 16:52:43
  Крадецът вика: "Дръжте крадеца". Ти майстор по фалшификациите, а аз попаднах случайно на тези пътеписи и ми направи впечатление, че най-нескопосаният е с най-висок ретинг и засекох гласуванията. Явно си ужасен комплексар, мъчещ се да докара голям ретинг. Жалко, че опорочаваш този интересен конкурс, в който аз не участвам. Едва вчера разбрах, но беше късно. Продължавай да лъжеш и себе си и другите.

zl77
2008-09-01 17:28:45
  Нещо спря да гласуваш за себе си и ретинга ти падна. Явно хората оценяват правилно пътеписите ти. Стига измами в тази държава.

admin
admin
2008-09-01 21:47:13
  Здравейте,
  Предлагам да прекратите безсмисленият спор, който водите, тъй като надявам се сте разбрали, че и при това издание на Конкурса рейтинга на пътеписите няма да е определящ за журито. С тази моя намеса се надявам да спре и безсмисленото сваляне на рейтинга на този материал, като в противен случай източника му ще бъде баннат!
  Site Admin


radislav
2008-09-01 22:47:48
  Здравейте, благодаря ви!

zl77
2008-09-02 07:29:44
  Уважаеми, Админ, благодаря Ви за бързата намеса, с която стопирахте нечестните действия на radislav.Мойте искренни поздрави и пожелания за разцвета на вече любият ми сайт "ОКОЛО СВЕТА", където отговорността и сраведливостта винаги възтържествуват.

  Всички полета са задължителни!
  Направете своят коментар:    
   Подател:*
 Код за оторизация:
*
Код за оторизацияИзпрати на приятел  Разпечатай   [Назад] [Начало] [Горе]

Цитирането на материали от ОколоСвета.com е свободно
и става след посочване на източника им!


Раздели
Планински туризъм
Международни екскурзии
Екскурзии в България
Морски туризъм
Селски туризъм
Хоби туризъм
Археологически туризъм
Уикенд

Пешеходен туризъм
Ученически / Ваканционен
Почивен туризъм
Оздравителен / балнеоложки
Екстремен туризъм
Екотуризъм
Ботанически туризъм
Фото туризъм

Ловен туризъм
Винарен туризъм
Културен / фолклорен
Обучение
Недвижими имоти
Празнични пътувания
Конгресен туризъм
Пещерен туризъм


Изгодни резервации на самолетни билети до Гърция
Цени на билети до Гърция
Избрахме за вас...
Фотогалерия
Нашето предложение...

www.OkoloSveta.com - Пътепис | Европа | Гърция | Морски туризъм | Слънце и хапещи рибки на Халкидики
  Приятели: Idi.bg | Хотели | Bultourism.com | ЗаХотелите | Силистра Online | Казанлък.com | Online Калкулатори | Списание за туризъм | MyHoliday.bg | Сандански.org | БГсервизи.info | 
 "3 мекс" EООД, 2007 - 2020. Всички права запазени!
e-mail: info@okolosveta.com