dolu
05_01
05_03
  Начало  |  Новини  |  Тур оферти  |  Самолетни билети  |  Каталог  |  Книга за гости  |  Реклама  |  За сайта
      Вторник, 14 Юли 2020 г.
06
Континенти
Европа
Австралия и Океания
Азия
Антарктида
Африка
Северна Америка
Южна Америка
Държави
Анкета
Доволни ли сте от състоянието на плажовете у нас?

По-скоро да
По-скоро не
Не мога да преценя
   

Виж резултатите
Онлайн околосветско пътешествие
Online книжарница
Снимка - Месопотамия
Месопотамия
Цена:
18.00 лв.

Пътепис
Флаг   Сингапур
   Пътеписи | Статии | Оферти | Форум | Галерия  | E-магазин 

  Сингапур - екзотика, красота и... ред - 2
  Публикуван от valeria на 17 Ноември 2009 г.
  Този пътепис е прочетен 3846 пъти, рейтинг: 2.55

  
Конкурс Пътепис, участвал в Конкурса "Екзотично пътешествие"

    Когато човек отиде на ново място, много е трудно в рамките на няколко дни да ошета по всичките интересности и забележителности. Особено пък, когато си попаднал в такъв рай на жадния за приключения турист.
    В Сингапур има богата зоологическа градина – има над 3000 екземпляра риби, птици, влечуги, бозайници и всякаква жива твар, може да се отиде на „нощно сафари„ в единствения по рода си нощен зоопарк, с около 1200 животни. Интересно място е и птичият парк – Джуронг, където се намира най – голямата колекция в Югоизточна Азия от всякакви хвъркати, пернати, крилати и пр. - около 9000, от 580 различни вида. Интересно място с внушителна мраморна ротонда е Музеят на изкуствата. Има и музей на Азиатската цивилизация.
    Казаха ни, че за туристите е интересен кварталът " Малка Индия ". Може би, за тези туристи, които не са виждали цигания. Според мен - нищо, кой знае какво, малко прилича на филмов декор и всеки може си направи някаква рисунка по ръцете или краката и да си купи сувенир от сергиите, които са ни до болка познати.
    Интересно ми беше в Китайския квартал. Може би, това е единственият в света Китайски квартал, където е чисто, независимо от многото сергии, дюкяни и дюкянчета и може да се купи всичко. И предимно " маркови" стоки - като се почне от " Луи Вюитон" и се стигне до " Патек Филип". Голям смях - даже ти дават каталог за часовниците, да си избереш марка и модел и отзад в сергийката един ти го скопосва тутакси. Виждайки смеха в очите ми по този повод, собственикът докачено и напълно сериозно ми обясни: " Ориджинъл копи, мадам".
    Но по думите на таксиджията, който ни стовари там / и който не знаеше де е България, но знаеше кой е Балъков/, това било и най - сигурният Китайски квартал в света. Не че китайците много съвестни, а защото било осеяно с камери и всички го знаели.:)))
    Но пък, хората си имат и място, където се продават не оригинални копия, а оригинали на много световни марки. Това е търговската улица - Орчар роуд,дълга около 3 км., за чието име в нета пишеше, че означавало " овчарска", а екскурзоводката обясни, че била " овощна". Както и да е, няма значение, важното е, че там наистина има и "Л. Вюитон", има "Шанел", има "Диор", „ Гучи „, представени са всички световни модни и спортни марки, като на някои тук е главната централа. Например - на телефоните "Верту"с платинов или титанов корпус и диамантени или сапфирени бутони - на витрината на фирмата има един-единствен телефон. Повече просто не е и необходимо. Има си достатъчно клиенти, има страхотни бижутерски магазини, които си седят отворени без никаква охрана до сред нощ. По простата причина, че никой не краде. А не краде по още по - простата причина, че ще бъде наказан. И цял живот нито крадецът, нито който и да бил член на неговото семейство би получил някаква работа.
    В първата част разказах, как се запътихме с градския транспорт и ооо, чудо - всеки ти прави път,всички - усмихнати, никой не се блъска, втобусът - двуетажен, толкова красив, така чист и светещ, че направо – лачен. И се почувствах точно като че ли не съм видяла такова нещо до сега. Като се замислих – май така си беше.
    А самата Ботаническа градина се оказа паркът на града, където се разхождат и почиват сингапурци. Изумително е, как до всяко дърво, до всяко храстче стои малка месингова табелка с името и разни обяснения. И никой не ги краде. Няколко красиви езерца, пустинен сектор, където има кактуси и разни бодливи и небодливи сукуленти, Студена къща, в която температурата се поддържа ниска, защото там има мъхове, лишеи и други растения, виреещи високо в планината.
    Специално място е отделено на орхидеите – националното цвете на Сингапур. Или, както ми иде да кажа –„местното мушкато”, ама се въздържах, да не би някой пак да направи забележка, че езикът ми бил махленски. Такава шарена палитра от цветове, толкова свежо и зелено, че изпитваш неземно удоволствие от картинката. Около 6000 вида, като около 2000 – хибриди, създавани по разни поводи. Има ВИП – секция, където има специални сортове, отгледани по случай посещението на разни видни личности и наименувани на тях. Нищо не се пипа, къса, дори докосва, глобата е 1000 с.д.Но и никой не се опитваше, както забелязах - имаше много туристи, които снимаха, обикаляха, наблюдавайки и любувайки се на по - редките екземпляри.
    Пътувайки из Азия, имам впечатлението, че си умират да са първи по нещо - най-голямото това, най - рядкото - онова, най - високо, най - широко и пр. най. Е, тук се намира най - големият фонтан в света - Фонтанът на здравето и парите. Традицията е, че като се завъртиш три пъти около него, пожелавайки си здраве и пари, то ще се сбъдне. Не можеш да дойдеш в Сингапур и да пропуснеш. Първо - заради пожеланието и второ - заради красотата и феерията на самото място.Фонтанът е в книгата на рекордите на Гинес от 1998г. Пред този фонтан се правят невероятни нощни представления, които включват лазерни светлини и музика. Някъде прочетох, че водната струя в средата се издига на 13 метра. Много е красив целият комплекс, където и фонтанът - той е в средата на кръг от няколко небостъргача.

Добави във Facebook   


Президентската резиденцияПрезидентската резиденцияМузеят на изкустватаМузеят на изкуствата
" Малката Индия"" Малката Индия"Птичият паркПтичият парк
Орхидеевата градинаОрхидеевата градинаОрхидеяОрхидея
Фонтанът в часа за пожеланияФонтанът в часа за пожеланияТигровата орхидеяТигровата орхидея
Най грамадното листо, което съм виждалаНай грамадното листо, което съм виждалаКитайският кварталКитайският квартал

Дайте Вашата оценка за този пътепис


Коментари
  Все още няма добавени коментари!
  Всички полета са задължителни!
  Направете своят коментар:    
   Подател:*
 Код за оторизация:
*
Код за оторизацияИзпрати на приятел  Разпечатай   [Назад] [Начало] [Горе]

Цитирането на материали от ОколоСвета.com е свободно
и става след посочване на източника им!


Раздели
Планински туризъм
Международни екскурзии
Екскурзии в България
Морски туризъм
Селски туризъм
Хоби туризъм
Археологически туризъм
Уикенд

Пешеходен туризъм
Ученически / Ваканционен
Почивен туризъм
Оздравителен / балнеоложки
Екстремен туризъм
Екотуризъм
Ботанически туризъм
Фото туризъм

Ловен туризъм
Винарен туризъм
Културен / фолклорен
Обучение
Недвижими имоти
Празнични пътувания
Конгресен туризъм
Пещерен туризъм


Изгодни резервации на самолетни билети до Сингапур
Цени на билети до Сингапур
Избрахме за вас...
Фотогалерия
www.OkoloSveta.com - Пътепис | Азия | Сингапур | Международни екскурзии | Сингапур - екзотика, красота и... ред - 2
  Приятели: Idi.bg | Хотели | Bultourism.com | ЗаХотелите | Силистра Online | Казанлък.com | Online Калкулатори | Списание за туризъм | MyHoliday.bg | Сандански.org | БГсервизи.info | 
 "3 мекс" EООД, 2007 - 2020. Всички права запазени!
e-mail: info@okolosveta.com