dolu
05_01
05_03
  Начало  |  Новини  |  Тур оферти  |  Самолетни билети  |  Каталог  |  Книга за гости  |  Реклама  |  За сайта
      Четвъртък, 19 Април 2018 г.
06
Континенти
Европа
Австралия и Океания
Азия
Антарктида
Африка
Северна Америка
Южна Америка
Държави
В сайта
  Форум:422
  Статии:508
  Оферти:159
  Новини:916
  Снимки:2037
  Каталог:231
  Пътеписи:949
  Конкурси:6
  Книжарница:10
  Потребители:3765
Анкета
Доволни ли сте от състоянието на плажовете у нас?

По-скоро да
По-скоро не
Не мога да преценя
   

Виж резултатите
Онлайн околосветско пътешествие
Online книжарница
RSS Feeds
RSS Feeds
  Новини
  Оферти

Пътепис
Флаг   Турция
   Пътеписи | Статии | Оферти | Форум | Галерия  | E-магазин 

  Почивка в Мармарис, Турция
  Публикуван от admin на 13 Октомври 2007 г.
  Този пътепис е прочетен 5962 пъти, рейтинг: 4.41

  

    Миналата година почивахме в хотел Сън Марис в Мармарис с ваучери, купени от България. Естествено в автобуса имаше хора пратени от най-различни туристически агенции. Не мога да се оплача нито пътуването, което беше с комфортен автобус, нито от хотела като цяло. В обявата имаше предостатъчно снимки, за да е наясно човек къде отива и какво да очаква.
   
    Недоволни сме единствено от обещаното обслужване от български представител на фирмата. Когато пристигнахме, трябваше да ни посрещне една девойка македонка. Ние цъфнахме в 10 сутринта, след изтощителното пътуване, в адската юлска жега на Мармарис, при 40 градуса температура; висяхме във фоайе с лепкави кожени мебели и без климатик цели 8 ( осем ) часа да чакаме да ни настанят, а единствената грижа на момата-македонка беше да дойде и да ни набута оферти за разни забавления на, както се оказа, дваж по-високи цени от тези, които си платихме чрез местните турски агенции впоследствие!
   
    Осем часа, потен, прашен и залепнал за кожената мебел, жаден, гладен и недоспал, тотално пренебрегнат от служителите на хотела, които отдавна ни имат за същества от третия свят... В това време пристигаха руски групи, които тутакси получаваха ключове за стаите.
    Но това не ни потресе толкова, колкото фактът, че дойде българска група от друга туристическа агенция, с българска екскурзоводка, която като висна на рецепцията не миряса, докато не ги настаниха! Няколко часа по-късно момичето от същата фирма се върна да си нагледа туристите и ни съжали - без да сме й клиенти, ей така от човещина, направи всичко възможно поне да ни раздадат студени напитки! Не че човек не може да излезе из Мармарис да си купи, но с багаж във фоайето и в адската жега, някак не се получава.
    А нашата македонка изобщо не си вдигаше телефона, който ни беше дала! Появи се предпоследния ден и каквато си беше смотана си отиде без никаква далавера.
   
    Бяхме общо 8 българи от автобуса за този хотел, а на другия ден се яви една възрастна дама, пак чрез Булпартнерс, която даже си платила за самолет. Горката! Турците я набутаха да спи в един килер ( не се шегувам изобщо! ) и ако не беше това момиче от МЕТРО, там щеше и да си остане до края! Девойчето е българско туркинче, лъчезарно, общително, казваше се с едно сложно турско име, което завършваше на Гюл (нещо като Айшегюл ), затова й викахме Розе - за по-лесно! С нея ходихме на разходката с яхта, на турската вечер и по разни магазини. Ако ще пътувам за Турция отново, ще търся нея и нейната фирма!
   
    И накрая няколко думи за Мармарис:
    Селището, плажа и морето не са нищо особено. Общата оценка е по-ниска от тази на който и да било наш курорт. Отначало мислех, че тия хора там като им остареят къщите, си ги хвърлят в морето - пясъкът е черен, а водната ивица осеяна с червени камънаци, с вид на тухла. Водата е възсолена, в нея няма миди и рачета, а само някакви риби-будали, които защо живеят там - не ми е ясно! Няма чайки, гларуси - никакви морски птици! Местните карат като луди, с едничката мисъл да сгазят максимален брой туристи за един ден, което като се замислиш никак не е изгодно икономически! Стъпиш ли на пътя, трябва да бягаш бърже, защото а са те забелязали в далечината, а са дали бясно газ!
   
    Защо препоръчвам Мармарис:
   
    Момчетата, които се събират да работят там през сезона от цяла Турция явно не са случайни! Всички са безкрайно услужливи, общителни, засмени, почти копие на Таркан! Тичат и работят неуморно! Никъде друдагаде не съм виждала такъв дружелюбен персонал!!!
   
    Атракциите, които се предлагат, си заслужават до една. Задължително трябва да се повози човек на яхта - взимат ви от хотела с бус, качват ви на яхтата, возят ви из няколко невероятни залива, хранят ви за обяд, докато се усетите, вече танцувате разни танци, поздравяват ви с националната ви музика - в нашия случай с Азис - и ви връщат обратно в хотела в 18ч. предоволни само срещу 16 евро на човек ( ако се пазариш добре ).
   
    Гмуркането, или тъй нареченият Дайвинг е страхотно преживяване! Отново има взимане от хотела, инструкция на руски и английски, екипиране, две гмуркания в заливите - едно на 3 метра и едно на 8 ( за който не е умрял от страх при първото ), хранене на разни риби, хранене на неудавените туристи и връщане до хотела. Пазарлъка тръгва от 80 долара и пада до 20 евро.
   
    Аквапарковете са два. Има супер-страхотни забавления и в цената отново може да бъде включен обяд.
   
    Турската баня не трябва да се пропуска в никакъв случай! Жалко, че в България не е останала нито една! Взимат те от хотела, влизаш първо в сауната, после те просват на мраморен плот, където те ожулват с кесе, после те заливат със сапун, после те масажират, после те плакнат с меден тас и през цялото време те търкалят като бебе насам-натам. Следва масаж с маслиново масло, ароматерапия, маска на лице и те пускат чисто нов обратно в хотела. Сваляш няколко пласта кожа и поне 5 години видимо! Цената е 8 до 13 евро, в зависимост от броя неща, включени в услугата.
   
    Човек трябва да иде на турска вечер най-вече за да се шашне от факта, че техните носии, хора и ръченици са също като нашите! За мен си остава пълна загадка кой от кого е научил тези неща, но това е по-поразително и от кючека, който ще ви покаже изключително гъвкав травестит! Избират мъже и жени измежду публиката за различни танци. Най-впечатляващ от тях е този, при който събират няколко от най-едрите и космати мъже, обличат ги като кючекини - с бюстиета, пендари, шалове, шалвари, всичко и ги пускат един по един между публиката да събират пари. Който изкара най-много му дават награда. Ако не сте виждали космат швед със златни шалвари да играе кючек, значи не сте ходили на турска вечер! Невероятно забавление с вечеря и напитки за около 15 - 20 евро.
   
    За екскурзията до Родос и Джип - сафарито нищо не мога да кажа - отказахме се заради жегата.
   
    Цените в Мармарис са по-високи и от тези на Витошка, но има няколко неща, които човек би трябвало да си купи оттам. Едното е лимоновата вода - използва се за охлаждане на тялото, за ароматизиране и е много приятно нещо. Другото са местните сапуни с маслиново масло. Докато си избирате някоя шикозна чалма или шапка с пендари, може да ви предложат да попушите наргиле безплатно.
   
    Обаче, за нищо на света не пропускайте да опитате тяхната бира - Ефес Пилзнер, или нещо подобно. В мига, в който ми сервираха първата изпотена чаша наливна бира им простих всичко на местните - и закъснялото настаняване, и липсата на морски пилци, и грозния пясък,и безумното пресичане с цел отърваване на кожата - всичко! Бирата им е просто невероятна! Първото, което направих, като се прибрах, беше да си купя един стек от Метро, но тук тя просто няма този вкус!
   
    Мармарис е изключителен пример за това, как от невзрачно и горещо място, с помощта на много находчивост и труд може да се създаде прекрасен курорт. Стига човек да не си стои само в хотела и на плажа.
   
    Автор: Соледад (Soledad)
    stojtscho.blogspot.com

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този пътепис


Коментари
  Все още няма добавени коментари!
  Всички полета са задължителни!
  Направете своят коментар:    
   Подател:*
 Код за оторизация:
*
Код за оторизацияИзпрати на приятел  Разпечатай   [Назад] [Начало] [Горе]

Цитирането на материали от ОколоСвета.com е свободно
и става след посочване на източника им!


Раздели
Планински туризъм
Международни екскурзии
Екскурзии в България
Морски туризъм
Селски туризъм
Хоби туризъм
Археологически туризъм
Уикенд

Пешеходен туризъм
Ученически / Ваканционен
Почивен туризъм
Оздравителен / балнеоложки
Екстремен туризъм
Екотуризъм
Ботанически туризъм
Фото туризъм

Ловен туризъм
Винарен туризъм
Културен / фолклорен
Обучение
Недвижими имоти
Празнични пътувания
Конгресен туризъм
Пещерен туризъм


Изгодни резервации на самолетни билети до Турция
Цени на билети до Турция
Избрахме за вас...

Онлайн магазин за парфюми и козметика
www.OkoloSveta.com - Пътепис | Европа | Турция | Международни екскурзии | Почивка в Мармарис, Турция
  Приятели: Idi.bg | Хотели | Bultourism.com | ЗаХотелите | Силистра Online | Казанлък.com | Online Калкулатори | Списание за туризъм | MyHoliday.bg | Сандански.org | БГсервизи.info
Спаси, дари на... Гласувайте за този сайт в БГ чарт Оказион за бебешки и детски стоки КнигИко.com - онлайн книжарница за бизнес, туризъм, ресторантьорство All Traveling Sites
 "3 мекс" EООД, 2007 - 2018. Всички права запазени!
e-mail: info@okolosveta.com