dolu
05_01
05_03
  Ќачало  |  Ќовини  |  “ур оферти  |  —амолетни билети  |   аталог  |   нига за гости  |  –еклама  |  «а сайта
      „етвъртък, 05 ƒекември 2019 г.
06
 онтиненти
≈вропа
јвстрали€ и ќкеани€
јзи€
јнтарктида
јфрика
—еверна јмерика
ёжна јмерика
ƒържави
¬ сайта
  ‘орум:422
  —татии:520
  ќферти:98
  Ќовини:837
  —нимки:2038
   аталог:231
  ѕътеписи:949
   онкурси:6
   нижарница:10
  ѕотребители:3791
јнкета
ƒоволни ли сте от състо€нието на плажовете у нас?

ѕо-скоро да
ѕо-скоро не
Ќе мога да прецен€
   

¬иж резултатите
ќнлайн околосветско пътешествие
Online книжарница

ѕътепис
‘лаг   »нди€
   ѕътеписи | —татии | ќферти | ‘орум | √алери€  | E-магазин 

  ѕътуване в »нди€
  ѕубликуван от admin на 18 ‘евруари 2008 г.
  “ози пътепис е прочетен 2934 пъти, рейтинг: 4.75

  

    «а »нди€ са казани и могат да се кажат много неща, но струва ми се, че само като се отиде там може да се почувства поне, ако не да се разбере душата на тази огромна страна.
   
    »нди€ е многолика, като божествата си. Ќ€ма индиец, който да не е дълбоко в€рващ. Ќавс€къде могат да се вид€т своеобразни олтари - ниши по къщите, в основите на дърветата, издълбани в камъните или пък построени малки колибки, които са места за преклонение пред дадено божество. –азбира се, големите храмове има навс€къде. ¬ т€х с картини е разказана истори€та на н€кое божество или свещена книга. “ова са места за неграмотни€ индиец, където той може да научи свещените писани€. ¬ храмовете е забранено да се снима.  оето е и хубаво и лошо. Ћошо е, защото сградите и рисунките са прекрасни, но все пак това е м€сто не за снимки, за да покажеш къде си бил, а да почувстваш с душата и сърцето си защо си там.
   
    ¬с€ка сутрин по изгрев и вечер по залез се прави пуджа. “ова е молитва и благодарност към всичко съществуващо и към Ѕожеството. ѕрисъствах на н€колко пуджи по √анга. ¬еликолепно усещане е! ј и залеза на √анга не може да се сравни с нито един залез, вид€н от мен преди това. —лънцето е наистина огромно и много много червено. –еката прелива също в този цв€т, забав€ се шума й, с€каш притихва пред величието на бог —ур€ ( богът —лънце), в това време се четат мантри, след което се отдава почит на елементи в природата - въздух, зем€, огън и вода. ѕе€т се киртани ( религиозни песни ).
   
    ≈стествено, не всеки има възможност по това време да е на реката, за това прави сво€та пуджа в къщи пред олтара или в ресторанта, на серги€та, в магазина, кой където се намира. ƒори и разносвачът на плодове има свой подвижен олтар.
   
    ≈дин от феномените на »нди€ е тишината й. Ќо не тишина като звуци, а като усещане. ¬ъпреки непрестанните и многобройни звуци е тихо навс€къде.≈дна вътрешна тишина живее тук. ѕопаднах и в задръстване, но н€маше нервност, припр€ност, напрегнатост. —€каш никой не бърза излишно, но все пак следва неотклонно път€ си. «а да оцелееш в »нди€, тр€бва да се въоръжиш с търпение и спокойствие, дори за храната в ресторант се чака около час :)
   
    »нтересно е също движение по улиците. Ќ€ма светофари, всъщност има по н€колко, но само в големите градове, н€ма пътни знаци, н€ма ограничение на скоростта, не вид€х и полицай, но и катастрофа не вид€х. ј шофьорите карат много бързо, изпреварват както им е удобно и от л€во, и от д€сно, пътищата са доста разбити, нашите в Ѕългари€ са добри пред тези, които вид€х. Ќе се използва мигач, а само клаксон.  лаксонът показва, че шофьорът изпреварва, че започва да изпреварва, че ще завива (тук обаче си помагат с крак или ръка за да покажат посоката). –азлични са разбирани€та в »нди€. ѕитах един шофьор не го ли е страх, че ще катастрофира, защото мен да си призна€ ме беше страх и го помолих да намали скоростта, той се засм€ и каза, че дори и да загине после пак ще живее, но в друга форма.......
   
    ¬ чудна хармони€ живе€т всички същества в »нди€ и никой не пречи на никого. ќще на гарата в ƒели го забел€зах. “ам плъховете се движеха доста свободно и необезпоко€вано. ј за кравите и маймуните е повече от €сно, че никой не ги закача. Ќо те пък закачат хората, особено маймунките :) ≈дна крава се изпика пред вратата на хотела, в който б€хме, казаха ни, че това е много хубаво и носи късмет.
   
    ј в небето има толкова много орли, където и да отидеш - на изток, запад или север, в гол€м или малък град може да се чуе кр€съкът им. » т€х никой не ги закача. ≈дна безкрайна толерантност цари в »нди€.
   
    ƒа не забрав€ да отбележа усмивките по лицата на хората. «а един месец не вид€х нещастен човек. ƒори и най-бедните, който прос€т по улиците и имат само един шал, с който да се покри€т и една купа, от ко€то да се хран€т, дори и те са щастливи. » много религиозни. ќт най-бедни€ до най-богати€ се клан€т на божествата, целуват стъпалата на храмовете, пи€т свещена вода от √анга, мол€т се. »ндийците цен€т водата си и € зареждат с любов и благодарност
   
    » още и още може да се разкаже за различната »нди€.  ато сън беше ц€лото ми пътуване там. “олкова е различно всичко, че чак не ми се в€рваше, че се случва. ѕреди да тръгна прочетох н€къде, че пътуването в »нди€ не е обикновено пътешествие, а е пътуване навътре в себе си. Ќаистина се оказа, че е така. ќбстановката ме грабна, повлече ме със себе си и аз потънах дълбоко в себе си, докоснах се до душата си, до страховете си, до тайните кътчета в съзнанието ми. —€каш пътуването в »нди€ е път към себе си!
   
    јвтор: ѕет€ »ванова
    ƒневник.bg

—цена от живота на бог Ўива—цена от живота на бог Ўива«алез на √анга«алез на √анга
≈дна от многото маймуни≈дна от многото маймуни–ека √анга, до град –ишикеш–ека √анга, до град –ишикеш
 ѕокрай всички водни източници има такива стъпала, които се наричат гхат и служат за слизане в реката за ритуално къпане. ѕокрай всички водни източници има такива стъпала, които се наричат гхат и служат за слизане в реката за ритуално къпане. ¬ »нди€ можеш да срещнеш и безкрайно любезни хора, който са готови дори собствените си задачи да остав€т, за да ти помогнат, но също така и доста измамници. ¬ »нди€ можеш да срещнеш и безкрайно любезни хора, който са готови дори собствените си задачи да остав€т, за да ти помогнат, но също така и доста измамници.

ƒайте ¬ашата оценка за този пътепис


 оментари
  ¬се още н€ма добавени коментари!
  ¬сички полета са задължителни!
  Ќаправете сво€т коментар:    
   ѕодател:*
  од за оторизаци€:
*
 од за оторизаци€»зпрати на при€тел  –азпечатай   [Ќазад] [Ќачало] [√оре]

÷итирането на материали от ќколо—вета.com е свободно
и става след посочване на източника им!


–аздели
ѕланински туризъм
ћеждународни екскурзии
≈кскурзии в Ѕългари€
ћорски туризъм
—елски туризъм
’оби туризъм
јрхеологически туризъм
”икенд

ѕешеходен туризъм
”ченически / ¬аканционен
ѕочивен туризъм
ќздравителен / балнеоложки
≈кстремен туризъм
≈котуризъм
Ѕотанически туризъм
‘ото туризъм

Ћовен туризъм
¬инарен туризъм
 ултурен / фолклорен
ќбучение
Ќедвижими имоти
ѕразнични пътувани€
 онгресен туризъм
ѕещерен туризъм


»згодни резервации на самолетни билети до »нди€
÷ени на билети до »нди€
»збрахме за вас...
‘отогалери€
www.OkoloSveta.com - ѕътепис | јзи€ | »нди€ | ѕътуване в »нди€
  ѕри€тели: Idi.bg | ’отели | Bultourism.com | «а’отелите | —илистра Online |  азанлък.com | Online  алкулатори | —писание за туризъм | MyHoliday.bg | —андански.org | Ѕ√сервизи.info
—паси, дари на... √ласувайте за този сайт в Ѕ√ чарт ќказион за бебешки и детски стоки All Traveling Sites
 "3 мекс" Eќќƒ, 2007 - 2019. ¬сички права запазени!
e-mail: info@okolosveta.com